Binnen de Dijken: Oude familiefoto's basis voor kunst

FLEVOLAND
Binnen de Dijken is hét programma voor bijzondere evenementen en Flevolanders met een passie. In deze aflevering zijn we bij kunstschilder Collin de Bruin in Almere. Zijn werk is gebaseerd op een aantal oude foto's van familieleden uit Nederlands-Indië die tijdens hun verlofperiode een bezoek brachten aan Nederland. 

Een foto van zijn oom en tante in Volendamse klederdracht noemt De Bruin 'vervreemdend', en volgens hem geeft het beeld de eenzaamheid weer die tekenend is voor alle mensen.   

Daarnaast bekijken we in deze aflevering de druivenoogst van Stadswijngaard Hof van Almere in Almere Hout. En tot slot volgen we de oren en ogen van villawijk Overgooi in Almere Haven. We lopen namelijk mee met het Buurtpreventieteam van de wijk.

Binnen de Dijken wordt de hele avond herhaald op televisie maar is nu al online te zien.

reacties (1)

  • Toetie

     

    Ik heb ook een foto van mijn ouders die hier destijds met verlof waren en zich in Volendam's kostuum lieten fotograferen. Ik heb van hen nooit iets vernomen dat eenzaamheid of vervreemding daar een rol bij speelde. Wel gemerkt dat zo'n tripje met verkleedpartij en al hen veel plezier had opgeleverd. Iets wat ik me wel voor kan stellen is dat de kunstenaar eenzaamheid nodig heeft om te kunnen werken.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert