Uitbreiding Jumbo Urkerhard inzet van rechtszaak

URK
De uitbreiding van de Jumbo bij winkelcentrum Urkerhard was maandagmiddag inzet van een rechtszaak bij de bestuursrechter. De winkeliersvereniging, gemeente Urk, en de eigenaar van het winkelcentrum waren daarbij aanwezig. 

Passage
Door uitbreiding van de Jumbo zal een open doorgang naar andere winkels verdwijnen. Het is de bedoeling deze doorgang om te bouwen tot overdekte passage met schuifdeuren. De winkeliersvereniging vreest dat dit nadelige gevolgen heeft voor andere winkels. Ze denkt dat die minder klanten gaan trekken. 

Parkeerplekken
Hoewel deze passage de winkeliers een doorn in het oog is richtte men zich tijdens de rechtszaak vooral op een ander punt. Namelijk de hoeveelheid parkeerplekken. Doordat de Jumbo uitbreidt moet de winkel ook voor extra parkeerplaatsen zorgen. Dat wil de winkel doen door zes plekken in een appartementencomplex te huren. De winkeliersvereniging trekt het getal van zes in twijfel. Ze vraagt zich dan ook af of de gemeente wel terecht een vergunning heeft afgegeven voor de uitbreiding.

Politiek
In het voorjaar van 2015 heeft de gemeenteraad van Urk overigens unaniem ingestemd met een plan waarin staat dat supermarkten op Urk niet groter mogen zijn dan 1200 vierkante meter. De ondernemer van de Jumbo diende vlak voor het besluit een bouwaanvraag in voor een grotere supermarkt.

Uitspraak
De bestuursrechter in Lelystad hoopt binnen anderhalve maand te kunnen oordelen of alle procedures correct zijn gevolgd.

reacties (3)

 • Klaas Hessel

   

  Jumbo moet gewoon groter anders gaan die mensen boven het winkelcentrum maar naar andere plek

  reageer
 • Gerard

   

  Word er toch alleen maar beter op!

  reageer
 • Vissekla

   

  Klaas Mars is een betoepsdwarsligger, in dat kader beschouw ik zijn opmerkingen.

  reageer
 • Pieter

   

  Hiezo het hele zaakje met die uitbreiding stinkt. Er is door de eigenaar van het winkelcentrum gewoon met geld geschoven richting de gemeente. Bepaalde info die niet openbaar had moeten komen was al bekend bij deze eigenaar( wet 1200m2). Niemand wist dat dit er ging komen maar hij wel en daardoor was hij op tijd met de vergunningsaanvraag. Hierdoor kon hij nig door met de oude regels. Het is gewoon vriendjes politiek op het gemeentehuis op Urk. Allemaal matenaaierij.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert