SP en PvdA in gesprek over Almeerse woningnood

ALMERE • Ma 31 oktober 2016 | 16:37 • Maandag 31 oktober 2016 | 16:37
De fractievoorzitters van de SP en de PvdA in Almere gaan met elkaar in gesprek over sociale woningbouw. SP-fractievoorzitter Ans DeSumma heeft de PvdA uitgenodigd om de problemen met de lange wachtlijst voor een betaalbare woning te bespreken.

De PvdA levert in Almere al jaren een wethouder voor Wonen. Oppositiepartij SP vindt dat de voormalige wethouders Adri Duivesteijn, Henk Mulder en de huidige wethouder Tjeerd Herrema te weinig hebben gedaan om de wachtlijst kleiner te krijgen.  

Linkse samenwerking
Fractievoorzitter Jerzy Soetekouw van de PvdA vindt dat er juist wel resultaat geboekt wordt. Dit jaar komen er 600 betaalbare woningen bij in Almere. Toch staat hij open voor het gesprek. Hij ziet hierin een start van een verbeterde linkse samenwerking in Almere. Soetekouw wil in de toekomst vaker samenwerken met de SP en GroenLinks.

De linkse fractievoorzitters gaan vrijdag rond de tafel. De hoop is dat er nieuwe ideeën ontstaan om zo de wachtlijst terug te dringen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel