SP en PvdA in gesprek over Almeerse woningnood

ALMERE
De fractievoorzitters van de SP en de PvdA in Almere gaan met elkaar in gesprek over sociale woningbouw. SP-fractievoorzitter Ans DeSumma heeft de PvdA uitgenodigd om de problemen met de lange wachtlijst voor een betaalbare woning te bespreken.

De PvdA levert in Almere al jaren een wethouder voor Wonen. Oppositiepartij SP vindt dat de voormalige wethouders Adri Duivesteijn, Henk Mulder en de huidige wethouder Tjeerd Herrema te weinig hebben gedaan om de wachtlijst kleiner te krijgen.  

Linkse samenwerking
Fractievoorzitter Jerzy Soetekouw van de PvdA vindt dat er juist wel resultaat geboekt wordt. Dit jaar komen er 600 betaalbare woningen bij in Almere. Toch staat hij open voor het gesprek. Hij ziet hierin een start van een verbeterde linkse samenwerking in Almere. Soetekouw wil in de toekomst vaker samenwerken met de SP en GroenLinks.

De linkse fractievoorzitters gaan vrijdag rond de tafel. De hoop is dat er nieuwe ideeën ontstaan om zo de wachtlijst terug te dringen.

reacties (5)

 • Hannes

   

  Als men nog goed weet hoe de onroerendgoedcrisis is ontstaan. En wetende hoe het niet moet, dan zal er met goed congolomeraat denken niet veel in de weg staan. Maar dan zal het nog enkele jaren duren voor men resultaten gaat zien!.

  reageer
 • moon

   

  En dan is er nog de optie woningruil..of nee toch niet.. Want Goede Stede maakt er op hun beurt door de huurverhoging een vrije sector woning van. Dat feest kan voor heel veel mensen ook niet doorgaan.

  reageer
 • Robert

   

  Waarom gaat de SP in gesprek met PvdA. De laatste partij wil helemaal geen linkse samenwerking. De PvdA wil de schade die ze bij de komende verkiezingen te verwerken krijgen beperken. Absoluut onbetrouwbaar. Links lullen en rechts zakken vullen. Met hun laatste popi boy, Herrema, willen ze sier maken. PvdA moet het lekker zelf uitzoeken want eigenlijk lopen ze mee aan het hand van de VVD. Als ze betrokken zouden zijn bij de problemen op de huurmarkt voor sociale woningbouw dan hadden ze al eerder actie ondernomen. Ze spelen de vermoordde onschuld.

  reageer
 • Kees

   

  De SP heeft nog geen zinnig plan op woningbouw ingediend in Almere. Ook nu bij de begroting weer niets. Wel roepen dat de PvdA het verkeerd doet, maar niet met een voorstel komen. Totaal zwaktebod.

 • johan54

   

  Nou nou wel 600 woningen. De wachttijd op dit moment is 8 jaar. Deze druppel stelt dus helemaal niks voor. Wanbeleid van gemeente en woningverhuurders. Daarnaast bestaan er in heel Almere geen goedkope betaalbare huurwoningen. Voor een kippenhok betaal je al de hoofdprijs.

  reageer
 • Bejaarde

   

  De oplossing is simpel, als je vindt dat de huurprijzen te hoog zijn in Almere, dan zul je je heil ergens anders moeten zoeken. Dan hoeft de gemeenschap er ook niet voor op te draaien omdat jij boven je stand wil leven.

 • Richard

   

  8 jaar???? Woningnet heeft mij vermeld dat het ondertussen is opgelopen naar 11 jaar. Er worden idd sociale huurwoningen bij gebouwd maar wel de dure sociale huurwoningen. Er komen te weinig goedkope sociale huurwoningen, ja 76 tijdelijke bij het politiebureau in de stad. Kantoren worden verkocht aan vastgoedhandelaar dus dat word allemaal vrije sector. Er is meer aan de hand, ook met de loting systeem het klopt van geen kantelen herrema lult zoals het hem betaamd, en op het moment dat het te heet word onder z'n voeten hoor en zie je hem niet meer

 • KC

   

  Praten is wat anders dan doen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert