Weinig overlast Flevoland door actie NS-personeel

FLEVOLAND • Ma 31 oktober 2016 | 16:44 • Maandag 31 oktober 2016 | 16:44
Het treinverkeer vanuit Amsterdam naar Flevoland is tijdens de avondspits maandagavond enigszins verstoord geweest door een actie van machinisten en conducteurs. Rond 16:45 uur bleven de eerste treinen naar Flevoland al stilstaan op station Amsterdam Centraal.
Dit kwam omdat het NS-personeel om 17.00 uur begon aan een werkoverleg op het Amsterdamse station. De NS zegt dat er van de 45 treinen, die normaal per uur vanaf Amsterdam Centraal rijden, er 5 niet zijn vertrokken. Een aantal daarvan moest naar Flevoland. Ook is door de actie het treinverkeer in de rest van het land verstoord, zo reed de sprinter vanuit Lelystad naar Utrecht een tijd niet. De van tevoren voorspelde chaos op het spoor bleef niettemin uit.

De machinisten en conducteurs zijn ontevreden over de nieuwe dienstregeling, die op 11 december ingaat. Vooral het zogenoemde 'rondje om de kerk' zet kwaad bloed bij hen. Dat houdt in dat ze vaste routes moeten rijden.

Het werkoverleg op Amsterdam Centraal duurde tot 19.00 uur. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel