Weinig overlast Flevoland door actie NS-personeel

FLEVOLAND
Het treinverkeer vanuit Amsterdam naar Flevoland is tijdens de avondspits maandagavond enigszins verstoord geweest door een actie van machinisten en conducteurs. Rond 16:45 uur bleven de eerste treinen naar Flevoland al stilstaan op station Amsterdam Centraal.
Dit kwam omdat het NS-personeel om 17.00 uur begon aan een werkoverleg op het Amsterdamse station. De NS zegt dat er van de 45 treinen, die normaal per uur vanaf Amsterdam Centraal rijden, er 5 niet zijn vertrokken. Een aantal daarvan moest naar Flevoland. Ook is door de actie het treinverkeer in de rest van het land verstoord, zo reed de sprinter vanuit Lelystad naar Utrecht een tijd niet. De van tevoren voorspelde chaos op het spoor bleef niettemin uit.

De machinisten en conducteurs zijn ontevreden over de nieuwe dienstregeling, die op 11 december ingaat. Vooral het zogenoemde 'rondje om de kerk' zet kwaad bloed bij hen. Dat houdt in dat ze vaste routes moeten rijden.

Het werkoverleg op Amsterdam Centraal duurde tot 19.00 uur. 

reacties (8)

 • Jan

   

  Die van 00:10. Rechtstreeks naar Lelystad. 😜

  reageer
 • Jan

   

  De sprinter van lelystad naar Utrecht rijdt al een tijdje niet

  reageer
 • Rutger

   

  Sinds wanneer gaat er een sprinter van Utrecht naar Lelystad?

  reageer
 • Fred

   

  Ik kan er geen fatsoenlijk boodschap eruit halen.

  reageer
 • Rob

   

  "Dat houdt in dat ze vaste routes moeten rijden?" Dus wat is nu feitelijk het probleem ? Vaste routes betekenen toch regelmaat. Of gaat het om het verdwijnen van de onregelmatigheidstoeslag? Tussenhaakjes: tijdens het stakingstijdstip zie je normaal ook bijna geen conducteur ( ala de Metro)...... weinig sympatie voor deze actie.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Eli

   

  Het gaat niet alleen om t rondje om de kerk maar ook om veiligheid. De NS weigert 2 conducteurs op dubbeldekkers in te zetten terwijl de agressie soms hoog oploopt. Niet verantwoord. Mijn steun hebben ze.

  reageer
 • Jean

   

  Wat een onzin. Iedereen doet bijna iedere dag hetzelfde werk waarom de machinisten dan niet. Dat bespaart kosten. Het kan toch niet zo zijn dat als de laatste rit Amsterdam -Maastricht is je op kosten van de baas naar huis spreek Amsterdam gebracht moet worden en.dan ook nog geld voor krijgt.

  reageer
 • Voordelen

   

  Vaste routes kunnen positief uitpakken op veiligheid in de trein door wederzijdse herkenning van reizigers en NS personeel. Maakt de sfeer in de trein volgens mij een stuk beter. Actie voeren kan ik iig geen begrip (meer) voor opbrengen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert