Financiële problemen voor sporthal in Parkwijk

ALMERE
De Stichting Sportaccommodaties Flevoland is woedend op de gemeente Almere. De stichting vreest een faillissement omdat de gemeente afspraken niet zou nakomen. Het bestuur is bang hierdoor de deuren van sporthal Raggers te moeten sluiten. De sporthal in de Parkwijk is de thuisbasis van Badmintonvereniging Almere.

Mondelinge afspraken
Volgens bestuurslid Henk Staats van de stichting en voorzitter van de badmintonclub zou de gemeente de stichting financieel tegemoetkomen na het vertrek van de bowlsvereniging uit de sporthal. Daar zouden in 2011 mondelinge afspraken over zijn gemaakt met wethouder René Peeters. Tot 2014 zijn die betalingen ook gedaan. “We missen nu 15-  tot 18.000 euro per jaar en ik weet niet of wij in februari onze financiële verplichtingen nog kunnen nakomen.”

Stichting doet beroep op politiek
Staats baalt dat de afspraken destijds niet op papier zijn gezet en hoopt dat de wethouder alsnog zijn woord houdt. Daarnaast doet hij een dringend beroep op de politiek in Almere om de stichting financieel tegemoet te komen tot een nieuwe huurder van de bowlshal gevonden is. 

Wethouder Peeters wil nog niet reageren, omdat hij eerst antwoord wil geven aan de gemeenteraad naar aanleiding van een motie die de PVV en de VVD over deze kwestie hebben ingediend. Die willen dat de stichting voor de afgelopen jaren alsnog wordt gecompenseerd met 50.000 euro.

reacties (5)

 • Bo Ling

   

  En altijd maar weer voor je hobby je hand ophouden bij de samenleving. Betaal je hobby zelf. Ik krijg ook geen geld van de samenleving voor mijn modelspoorbaan.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "En die afspraak was, dat de gemeente ons altijd zou compenseren, mocht het met de Bowlsvereniging niet goed gaan." - het is een grote schande dat dergelijke afspraken kunnen worden gemaakt. Blanco chèques, een open verbinding naar de gemeentekas. Risicovol, ongewenst en een uitnodiging tot het nemen van risico's.

  reageer
 • Kees

   

  Wat een drama, de gemeente moet dit en dat. En maar de hand ophouden. Het geld groeit de gemeente zeker op hun rug. We hebben een tekort van 43 miljoen!!!!! Waar moet het geld vandaan komen van de jeugdzorg?

  reageer
 • Henk Staats

   

  Tot tweemaal woordbreuk De gemeente pleegt tweemaal woordbreuk. Ten eerste ten aanzien van de afspraken die met het realiseren van de bowlshal zijn gemaakt. En die afspraak was, dat de gemeente ons altijd zou compenseren, mocht het met de Bowlsvereniging niet goed gaan. Daar heeft de gemeente zich aan gehouden door jarenlang de Bowlers met een bijdrage in de huur te ondersteunen. Na het vertrek van de Bowls heeft de Stichting rechtstreeks een bijdrage in de huur van de gemeente ontvangen over de jaren 2011, 2012 en 2013. Daarna stopte de gemeente met deze bijdrage, omdat er niets op papier stond. Maar waarom hield de gemeente zich dan eerst wel aan de mondelinge afspraken? Voorts pleegt Wethouder Peeters voor de tweede maal woordbreuk door zijn toezegging in februari 2016: "Henk, we komen er wel uit" niet na te komen.

  reageer
 • Jan

   

  We moeten bezuinigen. Er is geen geld meer. Bij gemeente altijd alles vastleggen dat weet je toch.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert