Door ongeval en wennen opnieuw lange file A6

ALMERE
Automobilisten die dinsdagochtend via de A6 naar Amsterdam wilden gaan, hadden opnieuw te kampen met flinke vertraging. Ook de opritten naar de A6 waren erg druk.

Rond 7.45 uur was de vertraging opgelopen tot bijna een uur. De filelengte liep rond 7.00 uur flink op na een ongeluk. De linker rijstrook was enige tijd afgesloten. Toen de rijstrook weer open was nam de filelengte langzaam iets af. Maar om 9.30 uur was de vertraging nog steeds bijna een halfuur. 

De dinsdag is altijd een drukke dag en daarnaast moet het verkeer nog wennen aan de nieuwe verkeerssituatie wat zorgt voor 'wenfiles.' De vertraging was niet zo lang als maandag. Toen was de vertraging op het hoogtepunt van de ochtendspits zo'n anderhalf uur.

reacties (11)

 • TTspot

   

  Gewoon slechte planning en wegbewijzering. In het begin van de werkzaamheden had Rijkswaterstaat haar zaakjes aardig voor elkaar. Vervolgens ging men rijstroken scheiden en rijstroken beëindigen. Ook moest bij tijd en wijlen teveel van rijstrook worden gewisseld om de brug te passeren en naar de A1 of vise versa te rijden. Een leek kon voorspellen dat dit problemen zou geven. Werkstroken kun je ook anders organiseren. De projectleider levert matig werk en tienduizenden Flevolanders ( en anderen ) zijn hier de dupe van. Nog maar een paar jaartjes doorbijten......

  reageer
 • Erik

   

  Zolang er in de polder asociale rond rijden zullen er files blijven

  reageer
 • wilma

   

  alweer pfffffffffff

  reageer
 • Erik

   

  Nergens last van op de fiets! Misschien een beetje fris, maar nog steeds prima weer! Volgens reden de auto's ook wel redelijk door.

  reageer
 • Mark

   

  Hé gisteren was u ook al van de partij! Goed om de fiets onder de aandacht te brengen, jammer dat de fietspaden naar Amsterdam ook niet ideaal zijn.

 • kees d.

   

  Niks wennen, maar je aan de regels en aanwijzingen houden. Op tijd van huis gaan en je telefoon van het internet af.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ed

   

  Kan die flauwe kul over wennen nu eens stoppen? Er zijn gewoon te weinig rijstroken, zo simpel is het. Kennelijk is het lastig om dat toe te moeten geven. Na de totale blokkade van afgelopen weekend, met alle overlast van dien, had ik (en velen met mij) wat meer verbetering verwacht.

  reageer
 • Rogier de Groot

   

  De werkzaamheden zijn nog niet klaar en dat is ook duidelijk naar buiten gebracht. Pas over 1 - 1,5 jaar zullen de werkzaamheden volledig klaar zijn. Overigens kan ik je alvast melden dat de wisselstrook voor 1 - 2 maanden compleet afgesloten gaat worden, als de hoofdrijbanen over 5 rijstroken en de definitieve verbindingswegen aangesloten zijn. Deze afsluiting is noodzakelijk om de software aan te passen. Er komen namelijk nieuwe toegangen (A6 en A9) naar de wisselbaan en om die reden moet de software aangepast worden. Vergelijkbare situatie als in de zomer van 2011, toen de wisselbaan ook voor 4 weken afgesloten was.

 • Jaanchi

   

  Wennen aan nieuwe verkeerssituatie? We weten toch al een paar dagen dat men druk met de A6/A1 bezig is en dat de situatie met enige regelmaat wijzigt? Volgens mij is het gewoon te wijten aan onvoorzichtigheid met daarbij het "sociale" gedrag van sommige bestuurders: "ik heb net even wat meer haast als jij". Tel dit bij elkaar op en je krijgt vanzelf files en ongevallen.

  reageer
 • Rutger

   

  OF kan het eerste bericht van de dag gewoon knippen en plakken van het filenieuws.

  reageer
 • Almeerder

   

  Die A6 blijft ook een drama. Wat vreselijk voor degene die er dagelijks gebruik van maken op dat tijdstip.

  reageer
 • Dick

   

  Nee hoor, het probleem is niet A6, het probleem is de bestuurder die er gebruik van maakt. We willen allemaal op de linkerstrook en daar zit het probleem. rechterstrook blijft bijkans leeg. En vooral constant op de rem want we zitten veel te kort op onze voorganger. Echt we zijn zilf het probleem, niet de weg.

 • Bart

   

  Onzin dat wennen, de borden aan het eind van de A6 kloppen niet, die sugeren dat het aantal banen terug gaat naar 2. En dat klopt niet. Gevolg: iedereen voegt aan het eind van de A6 in naar 2 banen, dat zorgt voor vertraging. Niks dus wenfile, gewoon slecht aangegeven

  reageer
 • Jan

   

  Klopt!

 • Frans

   

  Miljoenen en weer in de file.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert