Grote DekaMarkt in de nieuwe Polderwijk

ZEEWOLDE
In de Polderwijk in Zeewolde komt een DekaMarkt van 2400 vierkante meter. De supermarktketen gaat een vestiging openen aan de weg naar Harderwijk, op de kruising van de Telluur en de Zeewolderweg. 

De DekaMarkt opent de winkel volgens de formule 'World of Food', waarbij veel aandacht is voor verse producten. Ook komt er een horeca-afdeling met onder andere vers belegde broodjes.

Wanneer de winkel open gaat is nog niet bekend, maar de bedoeling is om uiterlijk begin 2018 te openen. Er komen 124 parkeerplaatsen bij de supermarkt. 


 

reacties (9)

 • Hj

   

  Prima plan! Als deze nou eens op zondag open zou zijn... Komen we vanuit Ermelo zelfs boodschapjes doen!

  reageer
 • Bdg

   

  Precies, ook de Bouwmarkten graag, nu loopt Zeewolde Almere te spekken op zondag.

 • Willem

   

  Hilarisch ! "Grote aantrekkingskracht op klanten in een straal van 30 km rond het filiaal "......Dus Harderwijk, Lelystad en Almere komen hier boodschappen doen ! Ben benieuwd wat voor verkeersproblemen dat weer gaat geven . Of is het gewoon een verkoopppraatje van de projectontwikkelaar en zien we straks het centrum helemaal leeglopen ?

  reageer
 • Och jee

   

  Wat een bezopen plek. Ik dacht dat de Zeewolderweg autoluw moest worden... Typisch Zeewolde, niet over nagedacht .En niet durven kiezen voor de dorp, maar kiezen voor t zgn grote geld ( die super deelt de lakens uit ...)

  reageer
 • Adri

   

  Beetje jammer dat er zo'n grote supermarkt komt. Met de lage marges van nu betekent dit concreet dat de huidige ondernemers nu gewoon minder gaan verdienen en niet meer. Niemand is hierbij gebaat.

  reageer
 • Zeewoldernaar

   

  OK: Woon je aan de telluur, wordt je straks tulluuruur van al het verkeer wat er straks boodschappen gaat doen. Daarnaast de leveranciers die elke morgen vroeg hun goederen komen afleveren (tuut...tuut....tuut in z'n achteruit). Dit is geen slimme locatie. Waarom niet naast de Gamma? Dit neemt direct al dez bezwaren weg. Heeft de gemeente al zo lang ervaring met de situatie en de drukte die dit oplevert coor het centrum en dan wordt er weer gekozen voor een locatie in het midden van woongebieden. Ik wordt er zo langzamerhand ook Tuulluuuruur van.

  reageer
 • mopje

   

  Ik weet niet precies waar de locatie is, maar als ik op de foto kijk zie ik alleen maar weiland en in de verte een woonwijk. Denk niet dat die last heeft van het verkeer.

 • waarnemer

   

  Dit gemeentebestuur heeft nimmer oog voor de burger. Altijd verandert de situatie achteraf in je nadeel of worden de spelregels eenzijdig veranderd. Burgertje pesten noem ik dat.

 • Rob uit Z

   

  Maak je geen zorgen. Tegen die tijd vliegen er ook elke 2 minuten Ryan-Air en Transavia-toestellen over op weg naar Lelystad als je de laatste berichten moet geloven. Het tuutuut van de achteruitrij-toeter wordt dan moeiteloos overstemd...

 • laat alle reacties zien
 • jan

   

  gelukkig dekamarkt is prima plan laten ze maar snel gaan beginnen

  reageer
 • Eva

   

  Waarom? Doe een Jumbo daar wacht iedereen op. Mensen gaan het dorp uit voor een jumbo terwijl we al genoeg supermarkten hebben. Echt een gemiste kans van de gemeente. Zorg dat mensen in je dorp blijven steun dr locale economie. Dat gebeurt dus echt niet op deze manier.

  reageer
 • frits

   

  Zal wel aanbesteed zijn voor de hoogste inschrijver, denk je niet?

 • Rutger

   

  Iedereen? Voor mij hoeft er geen Hallo Jumbo te komen hier hoor, dus spreek lekker voor jezelf :) Liever een supermarkt met een dergelijke formule als er nu komt dan zo'n kiloknaller

 • Rob

   

  Wat hebben de mensen toch met de Jumbo, de plofkippen en de kiloknallers zeker. Het is net zo'n super als iedere andere super toch

 • Zeewoldenaar (nee, niet die...)

   

  Alle mensen die de afgelopen maanden "zeker wisten" dat er een Jumbo zou komen hadden het dus bij het verkeerde eind.

  reageer
 • Bdg

   

  Ja Balen... liever een jumbo

 • Jan

   

  Daar zullen de ondernemers in het winkelcentrum erg blij mee zijn denk ik dan. Waarom niet gewoon net als de Coop een buurtsuper, ik snap niet dat de gemeente zeewolde dit toelaat?

  reageer
 • Zeewoldenaar (nee, niet die...)

   

  Het is heel makkelijk. Met de groei in inwoner aantal - als gevolg van de uitbreiding van de Polderwijk - bereikt Zeewolde een omvang die de vestiging van een zesde, pardon, zevende supermarkt wettelijk toe staat (na de AH, Lidl, Boni, Deen, Coop en de Poolse supermarkt die nu nog in verbouw is aan het Ravelijn). Het is niet zozeer dat Zeewolde dit toelaat. De gemeente kan het stomweg niet tegen houden. Als ze dat wel zouden proberen, en de betreffende ondernemer start een zaak bij de rechtbank, dan heeft de gemeente Zeewolde geen poot om op te staan en komt die supermarkt er gewoon alsnog.

 • Rob

   

  De supers in het Centrum klagen alleen maar, als ze slim waren geweest hadden zich zelf daar gevestigd, er zijn er nu teveel op 1 kluitje en iedereen moet zonodig met de auto naar het centrum. Straks lekker naar de super in de Polderwijk goed voor de spreiding toch.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert