VLA in de race voor vrijwilligersprijs

ALMERE
Stichting Voedsel Loket uit Almere is één van de genomineerden voor de 'Meer dan handen vrijwilligersprijs'. Dat is een prijs van onder andere het ministerie van Volksgezondheid en de Vereniging Nederlandse gemeenten.

Uit 400 inschrijvingen is VLA gekozen bij de laatste zes genomineerden in de categorie 'lokaal'. De jury kiest een winnaar, maar ook het publiek mag nu stemmen om te bepalen welk vrijwilligersinitiatief de winnaar wordt. 

De vrijwilligersprijzen wordt uitgereikt op 7 december door staatssecretaris Martin van Rijn.
 

 
 

reacties (5)

 • Anna

   

  Het VoedselLoket is geen voedselbank!! Het is wezenlijk anders. Bij VLA worden geen overschotten verdeeld, worden de klanten in hun waarde gelaten maar vooral worden ze geholpen met het oplossen van hun problemen. Na gemiddeld een half jaar kunnen de meesten van hen op eigen benen verder. VLA helpt mensen echt verder! Ze geeft mensen tijdelijk een steuntje in de rug en zorgt voor perspectief. Zonder VLA zouden heel veel Almeerders nog verder weg zakken. Chapeau! Een welverdiend nominatie voor al die vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor hun medestadsgenoten.

  reageer
 • Eliza Heuving

   

  Ik vindt de voedselbank een hele goede zaak,voor mensen die het ECHT nodig hebben!!!en daar heb ik helaas mijn twijfels over!!

  reageer
 • Van Haven

   

  Welverdiende nominatie! Helaas is de voedselbank een noodzakelijk kwaad. Ze kunnen veel gezinnen een steuntje in de rug bieden. Door de werkwijze van VLA ( als winkel) krijgen mensen geen levensmiddelen die ze eigenlijk niet gebruiken en het voelt toch beter om zelf te mogen winkelen dan om een doos et levensmiddelen te krijgen. Ook kunnen mensen er terecht voor kleding, speelgoed etc. Alle lof voor de vrijwilligers en werknemers!

  reageer
 • Dr. Jake

   

  In de categorie bankpas laten rondslingeren en dan bestolen worden hebben ze de prijs al verdiend gekregen. En in de categorie irritant in/bij een supermarkt staan en de klanten lastig vallen zitten ze bij mij ook op de 1e plaats. Vlak voor alle zwervers/bedelaars hier in Almere stad.

  reageer
 • Almeerse

   

  Ik heb hun vraag in de supermarkt nooit als 'lastig vallen' ervaren. Ik vind het prettig dat ik op deze manier stadgenoten die het veel slechter hebben dan wij kan helpen.

 • Jan

   

  In het kader we moeten mensen totaal niet prikkelen om naar werk te zoeken. We moeten mensen lui maken zodat ze niet aan een baan komen. Al die voedselbanken zijn echt niet nodig.

  reageer
 • Van Haven

   

  Ik heb het geluk redelijk gezond te zijn, een goed stel hersens te hebben en een werkgever te hebben waarbij geen ontslagen vallen. Helaas heeft niet iedereen dat geluk. Erg kortzichtig om te denken dat alleen luie mensen bij de voedselbanken aan moeten kloppen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert