Percentage kinderen in jeugdzorg gedaald

FLEVOLAND
Het percentage Flevolandse kinderen dat in de eerste zes maanden van dit jaar gebruik maakt van de jeugdzorg, is gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. 

Behalve op Urk, waar het percentage kinderen met hulp gelijk bleef, daalt het aantal hulpvragen in de Flevolandse gemeentes. Met 4 procent heeft Urk veruit het laagste percentage kinderen dat hulp nodig heeft. 

De grootste daling was in Almere. Daar ging het aantal kinderen met jeugdzorg in een jaar tijd naar beneden van 9,3 procent naar 8,5 procent. In Lelystad was er ook een daling. Daar had bijna 10 procent van de kinderen vorig jaar hulp nodig, dit jaar is dat 9,2 procent van de kinderen. Daarmee heeft Lelystad wel nog steeds het hoogste percentage kinderen in de jeugdzorg van Flevoland.  

Het CBS maakte gisteren bekend dat Nederlandse gemeentes heel veel geld over hebben dat bestemd is voor de jeugdzorg en thuishulp. Volgens staatssecretaris Van Rijn zet dat de roep van gemeenten om extra geld in een ander perspectief. Onder andere de gemeente Almere vroeg het Rijk om extra geld vanwege tekorten in de jeugdzorg

[https://localfocus2.appspot.com/5818913b06c36

reacties (4)

 • Snop

   

  Dit heeft veel meer uitleg en onderbouwing nodig. Ten opzichte van wat en wanneer zijn de percentages afgenomen? En heeft dat met bezuinigingen te maken? Worden de problemen minder gesignaleerd? Wordende problemen in eigen netwerk opgelost?

  reageer
 • Lely

   

  Omdat het budget met veel meer dan 8% is afgenomen...........

  reageer
 • Flevoburger

   

  Bij het CBS moet je altijd goed opletten wat ze zeggen. Deze club heeft namelijk nogal een "eigen manier van interpretatie en communicatie.... " Er is een groot verschil tussen kinderen die gebruik maken van jeugdzorg en kinderen die hulp nodig hebben. Zo wist het CBS ons ook te vertellen dat de criminaliteit was afgenomen. Nou ja, het aantal aangiftes dan hè.......

  reageer
 • Barbara

   

  Interpretatie, communicatie of kortweg manipulatie?

 • Hoe verklaar je de roep om meer geld als de aanvragen met 0,8% is afgenomen? Wethouder wat is hier aan de hand?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert