Eerste woning voor meerdere statushouders klaar

EMMELOORD
De eerste woning waarin meerdere statushouders in Noordoostpolder samen gaan wonen, is dinsdag opgeleverd. Het gaat om een hoekhuis aan de Merwede in Emmeloord. 

Woningbouwcorporatie Mercatus wil verspreid over Noordoostpolder ongeveer tien huizen beschikbaar maken voor kamerbewoning. Op die manier kunnen zo'n drie of vier vluchtelingen met een verblijfsvergunning terecht in één huis. Mercatus wil dat onder meer ook mogelijk maken in een appartement aan de Barkstaat in Emmeloord. 

De directe buren aan de Merwede waren dinsdagmiddag uitgenodigd om alvast een kijkje te komen nemen. De komende tijd zal het huis verder worden ingericht.


reacties (4)

 • jo jo

   

  De vlag kan uit. Joehoe...

  reageer
 • Danni

   

  Toen ik in 2011 een woning kreeg toegewezen is er niet eens nagedacht over een inrichting of geld daarvoor om zelf een inrichting te kiezen. Maar ja, ik ben tenslotte geen statushouder... ik ben een nederlandse met een baan dus kan zelf overal voor opdraaien. In principe geheel terecht maar dat zet bij sommige mensen natuurlijk wel kwaad bloed en daarom is het ook begrijpelijk dat er eerder een tweedeling ontstaat dan dat er word geintegreerd met statushouders.

  reageer
 • Ton

   

  Ik wil ook een lolly. Fijne avond.

  reageer
 • Pzaal

   

  komende tijd zal het huis verder worden ingericht..? Als ik een huis / kamer krijg wordt die toch ook niet voor me ingericht?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert