Boze waterrecreanten richten vereniging op

ALMERE
Boze waterrecreanten van het Weerwater in Almere hebben dinsdag de belangenvereniging Haddock Watersport Recreanten opgericht. Ze willen antwoord op de vraag of ze wel of niet weg moeten door de komst van de Floriade in 2022. 

Slechte communicatie 
Er kwamen ongeveer honderd leden naar de oprichtingsvergadering. Het gaat om mensen die een bootje en een ligplaats in jachthaven Haddock hebben. Al jaren verkeren ze in onzekerheid of ze er mogen blijven. Ze verwijten de gemeente slechte communicatie.

Grimmige sfeer
Wethouder Tjeerd Herrema was ook aanwezig en gaf een presentatie. Tijdens de avond ontstond een grimmige sfeer. De aanwezigen kregen van de wethouder veel informatie over de Floriade maar geen antwoord op die ene prangende vraag: kan ik hier blijven liggen met mijn bootje? 

Prangende vraag niet beantwoord
"We krijgen biologieles maar u geeft geen antwoord op de vraag," riep een aanwezige tegen de wethouder. Herrema kon op zijn beurt alleen maar zeggen dat de gemeenteraad moet besluiten over de toekomst van de jachthaven en zijn leden. 
De eigenaar van jachthaven Haddock, Philippe van Thiel, begreep de emoties van zijn klanten. "Er moet nu wel hard aan getrokken worden om wat te bereiken. Ik ben heel positief over de oprichting van deze vereniging, dat is een enorme steun in de rug."

reacties (6)

 • Henk

   

  En daar was ie, wethoudertje Herrema. De man die graag belastinggeld van de inwoners van Almere wil verkwanselen. Veel geblaat over de Flopriade en weinig concreet naar betrokkenen toe. Wanneer die dit wethoudertje inzien dat zijn project niet gewenst is. Megaverlies voor de gemeente, lees de burgers moeten opdraaien de kosten, en maar blijven goed praten. Tja, zij reputatie staat op het spel. Dus liever doordrammen en realiseren. Tegen de tijd dat dit wethoudertje verantwoordelijk kan worden gehouden, is de vogel gevlogen. Maar ja, staat wel goed op z'n CV.

  reageer
 • Hannes

   

  Jammer dat er niet eerder was gereageerd. Men had toch wel kunnen voorspellen dat de gehele "jachthaven jaren" vooraf en daarna de Floriade/woonwijk een onaangename bouwput en een te overdreven verbreding van het wegennet teweeg gaat brengen!! En daar past de eigen Continuïteit "recreatie van de jachthaven zeker niet tussen!!!. Maar nu na al dat ge-lijm en ge-plak voor ieder zijn bepaalde straatje, wordt men eindelijk wakker.. Dit project is ontstaan uit een niet passende arrogantie!!. Nogmaals de uitgekozen kwetsbare locatie "zeker op financiële gebiedt", is totaal niet geschikt voor de Florade/woonwijk!!! Leden denk aan jullie recreatierust!!. En maak gebruik van jullie gezamenlijke fantasie en intuïtie!! Veel Succes. Gr Hannes.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Haddock werkt samen met een projectontwikkelaar om een paar flats op het Vuurtoreneiland te plaatsen. Die heeft zijn aandacht al verlegd. Hoe kan dit eigenlijk wanneer de grond niet van Haddock is?

  reageer
 • Dirk2

   

  Herrema, PvdA, wat verwacht je dan? Die geeft alleen geld uit, maar zeker geen antwoorden!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Heerlijk dat je Het Kwaad een naam kunt geven, niet?

 • Jan

   

  De floriade moeten ze skippen zonde van al dat geld en irritates.

  reageer
 • Henk

   

  En daarom bij de verkiezingen afrekenen met de PvdA.

 • laat alle reacties zien
 • Dr.Jake

   

  Het is verkiezingstijd en dus wil men zulke antwoorden het liefts pas na de verkiezingen geven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert