Eigenaar verkrachte pony wil verlichting Woldpark

LELYSTAD • Di 1 november 2016 | 23:27 • Dinsdag 1 november 2016 | 23:27
"Leg straatverlichting aan in het Woldpark zodat onze paarden op hun oude dag geen bezoek meer krijgen van een zieke, gestoorde paardenverkrachter." Met die woorden probeerde Pamela van Geel uit Lelystad de gemeenteraad te overtuigen. Ze sprak de raad dinsdagavond toe. 

Woldpark
Beauty, de 28-jarige merrie van Van Geel, werd in september in haar stal verkracht. De stal staat bij een paardenwei in het Woldpark, tussen de wijken Horst en de Scheren. In het park is geen straatverlichting en ook de stallen hebben geen elektriciteit. Volgens Van Geel vinden veel buurtbewoners het park te donker en zijn zij bang om 's avonds en 's ochtends vroeg het fietspad door het park te nemen. 

Omfietsen
Direct na de paardenverkrachting heeft Pamela van Geel contact gezocht met de gemeente. Die is naar de wijk gekomen en heeft met buurtbewoners gepraat. Volgens Van Geel hebben medewerkers toen gezegd dat de gemeente geen verlichting zal plaatsen omdat het Woldpark een recreatiegebied is. Mensen die zich onveilig voelen zouden prima een stukje om kunnen fietsen, aldus de gemeente. 

Opheldering
Gemeenteraadsleden van Leefbaar Lelystad en GroenLinks vroegen de wethouder direct na de toespraak om opheldering. Zij willen weten wat de gemeente kan doen om de veiligheid in het Woldpark te vergroten. Ook de ChristenUnie meldde zich bij de paardenhoudster. De verantwoordelijk wethouder, John van den Heuvel, heeft toegezegd te onderzoeken wat de gemeente tot nu toe heeft gedaan. Hij stuurt hierover binnen twee weken een brief naar de gemeenteraad. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel