Straatpraat: Stoppen met adoptie uit het buitenland!

EMMELOORD
Nederland zou geen kinderen meer uit het buitenland moeten adopteren. Dat zegt de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ), een adviesorgaan van de overheid. Volgens de RSJ is het voor kinderen beter om op te groeien in het land van herkomst.

Bovendien is het lastig om adoptieprocedures te controleren in landen waar veel adoptiekinderen vandaan komen, zoals China, de VS en een aantal EU-landen. De RSJ noemt het ongeloofwaardig dat bepaalde landen waarmee Nederland adoptierelaties onderhoudt, niet in staat zijn in eigen land pleeggezinnen te vinden.

Omdat de vraag van westerse ouders om buitenlandse kinderen te adopteren, van invloed is op de jeugdopvang ter plaatse, adviseert de RSJ het kabinet per direct te stoppen met adoptie uit het buitenland. We peilden voor Straatpraat de meningen in Emmeloord over dit onderwerp.


 

reacties (4)

 • .VW.

   

  Definieer betere toekomst? Welk referentiekader moet bij deze beoordeling gebruikt worden? Er zullen altijd kinderen zijn die het 'beter' dan een ander hebben. Waarom moeten wij ons het lot van ieder individu aantrekken? In 2050 telt de wereld 17 miljard inwoners als we zo doorgaan. dat zijn er zeker 10 miljard teveel. Uitleg: we zijn nu met 7 miljard en we hebben al tekort aan voedsel..... hoe gaan we dat de aankomende 30 jaar opvangen?

  reageer
 • JJZ

   

  Tja, zit wat in. Eénlingen hier naar toe halen om je kinderwens te vervullen heeft ook zeker iets egoïstisch in mijn opinie. Er zijn zát kinderen in Nederland die het slecht hebben getroffen en waar je je (op diverse manieren) om kunt bekommeren!

  reageer
 • Wie wordt er nu slechter van?

   

  Zelfs als deze kinderen opgevangen worden in het land van herkomst kan niemand met zekerheid vaststellen dat deze kinderen een betere toekomst krijgen dan in een ander land zoals Nederland .

  reageer
 • Tsja

   

  Misschien maar eerst is in eigen land kijken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert