RvS: Gemeente moet bestemmingsplan verduidelijken

LELYSTAD
De gemeente Lelystad moet het bestemmingsplan voor Bataviahaven verduidelijken. Dat heeft de Raad van State bepaald in een tussenuitspraak. De zaak was aangespannen door het bedrijf Naupar dat een kantoor heeft op de pier van Bataviahaven. 

Volgens Naupar blijft de ontwikkeling van het gebied achter en komen er te weinig mensen. Om het halflege kantoor toch te benutten wil het bedrijf misschien één of twee verdiepingen ombouwen tot appartementen. Volgens de gemeente Lelystad past bewoning van het pand niet in het bestemmingsplan maar Naupar bestrijdt dat.

Dit conflict leidde tot de gang naar de Raad van State. Die heeft nu bepaald dat Lelystad het bestemmingsplan moet verduidelijken. De gemeente moet vooral aangeven waarom bewoning niet mag. Lelystad krijgt een half jaar de tijd om dat te regelen.

Tijdens de zitting eind september hebben de partijen al aangegeven dat ze met elkaar om tafel gaan, want de gemeente heeft ook geen belang bij een leegstaand pand in Bataviahaven.

reacties (3)

 • lelystedeling

   

  Wederom wprdt het College van Lelystad teruggefloten in een bestemmingsplan zaak door RvS. Het College maakt planen die alleen haar te pas komt, zoals nu ook weer bijvoorbeeld een tijdelijk ? horecapaviljoen op de strekdam nabij de hurkende man t.b.v. surfstrand. Men ging de raad voorbij want alles is/was al bekokstoofd met de ontwikkelaar. Ook hier maar eens kijken of dit in overeenstemming is met bestemmingsplan

  reageer
 • frits

   

  Ja, zo is het. We hebben in Lelystad nu een flutcollege met een totaal gebrek aan lef en/of visie. Maar ik ben bang dat we het nog tot maart 2018 uit moeten houden, tenzij de coalitie eerder klapt.

  reageer
 • Flevowatcher

   

  De verantwoordelijk wethouder wil de verkiezingen overleven, dat is de reden dat hij nu alle beslissingen bij de Raad legt, ondanks torenhoge stapels 'gebiedsvisies en ontwikkelingsplannen', en niet te vergeten bestemmingsplannen. Het is simpel: voorstel voorleggen aan de raad, net als dat van het Maerlant, en vervolgens bestemmingsplan aanpassen... Maar de wethouder, die in het verleden bij de overslaghaven veel te snel voor de raad uit liep, loopt nu ver achter de bestemmingsplannen aan!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert