Gemeente schakelt studenten in voor centrumplan

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder gaat studenten inzetten om na te denken over de verkeerssituatie rond de Europalaan in Emmeloord. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van ONS Noordoostpolder. Het gaat om studenten van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden die deelnemen aan het Kenniscentrum Shared Space

Eerder riep de gemeente nog de hulp in van inwoners. Die konden vorig jaar meedenken over plannen die een stedenbouwkundige had bedacht voor het winkelgebied en de verkeerssituatie rond de Europalaan. 

Volgens de gemeente kwamen omwonenden met goede suggesties, maar bleek dat de ontwerpen toch niet optimaal waren. Daarom heeft ze besloten om de Friese studenten in te schakelen. Die zouden op een vernieuwende manier naar de situatie rond de Europalaan kunnen kijken.

Het gaat dan onder meer over de kruising van de Europalaan met de Scandinaviëlaan. Een drukkke kruising die volgens de gemeente rommelig oogt en waar te hard wordt gereden.

 

reacties (5)

 • Carry

   

  Het gaat niet om het centrum. Ondanks de kop van het artikel. Als u beter leest dan zult u merken dat het gaat om de kruising in Emmeloord west!

  reageer
 • A Schrijver

   

  Ik betwijfel of een dergelijke shared space oplossing haalbaar is in de Europalaan. De intensiteiten van de verkeersstromen zijn waarschijnlijk per modaliteit al te hoog. Waarom maakt de gemeente overigens niet gebruik van de regionale kennis? Er zullen vast ook Flevolandse studenten zijn die hier een bijdrage kunnen leveren...

  reageer
 • M.H.

   

  Volgens dit artikel komen omwonenden niet met een optimaal ontwerp??? In een eerder artikel wordt gezegd dat de omwonenden de keuze hadden uit 3 ontwerpen van de gemeente. Lekker eenzijdige berichtgeving.

  reageer
 • Polderaar

   

  Wat is dit voor nieuws? Legio bedrijven werken samen met studenten toch, zelfs ziekenhuizen..... Nu doet een gemeente het, en nu is het nieuws... Alleen maar beter dat er vanuit verschillende werkvelden naar bepaalde knelpunten gekeken wordt.

  reageer
 • Arnold

   

  Het valt niet mee goede journalistiek te bedrijven. Het betreft een kruising van Emmeloord - west. Het heeft niets met het centrumplan te maken. !!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert