Man gaat vrijuit na mishandeling zwangere vrouw

ALMERE
Een 24-jarige Almeerder is door de rechtbank in Amsterdam vrijgesproken van het mishandelen van een zwangere vrouw en haar vriend. Ook de vier medeverdachten uit Amsterdam krijgen geen straf. De Almeerder werd gezien als de meest gewelddadige van de groep, tegen hem was een werkstraf geëist van 100 uur. 

In maart 2012 zouden een zwangere vrouw en haar vriend in elkaar geslagen in de buurt van de Beurs van Berlage in Amsterdam. De vrouw was zes maanden zwanger, maar verloor volgens het Parool een week na het incident haar baby. Het Openbaar Ministerie kon niet bewijzen dat er een verband was tussen de mishandeling en het verlies van de baby. Ook heeft niemand gezien dat de vrouw mishandeld werd en was het haar verhaal tegen dat van de verdachten. Hierdoor kon het OM de groep mannen niet vervolgen voor dit feit.

Wel is bewezen dat de jongens de vriend van de vrouw hebben geslagen. Maar de rechtbank beoordeelt dit als zelfverdediging. Het enige waar drie van de vijf verdachten wel schuldig aan waren is belediging van het stel. Maar omdat dit inmiddels langer dan vier jaar geleden is, besloot de rechtbank ook hiervoor geen straf op te leggen.

reacties (4)

 • Vincent

   

  Gelukkig waren de camerabewaking erbij want die stel heeft alles gelogen

  reageer
 • Ed

   

  Het mag niet, het kan wel. Erger, als die persoon er het leven bij laat, en er zijn geen getuigen, kom je misschien ook daar mee weg. Geen fijn idee, maar wat doen we er aan?

  reageer
 • onbekend

   

  Met andere woorden: Je mag iemand in elkaar slaan zonder dat er getuige zijn. Het is dan een 1 op 1 verhaal. Nou lekker is dat.

  reageer
 • Kees

   

  Wat een schandalig lichte kop weer. Het suggereert dat de man het een heeft gedaan naar geenstraf heeft gekregen. Terwijl de rechter vaststelt dat niet bewezen is dat hij het heeft gedaan. Kop zou moeten geen straf wegens onvoldoende bewijs.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert