Stadshart krijgt meer groen

LELYSTAD • Wo 2 november 2016 | 15:02 • Woensdag 2 november 2016 | 15:02
In het stadshart in Lelystad worden op korte termijn meer bomen geplant. Dat moet het centrum groener en aantrekkelijker maken. Nu zijn er te veel stenen in het centrum. Het college van burgemeester en wethouders wil 320.000 euro uittrekken voor het plan.

De bomen komen in de nieuwe winkelstraat Promesse en er komt een boombank bij de Waagpassage. Verspreid door het centrum komen er ook bloembakken. Veder wordt de Zuil van Lely op het Stadhuisplein aangelicht. Op lange termijn wordt gedacht aan het plaatsen van grotere bomen en waterelementen, maar dat hangt af van toekomstige ontwikkelingen.

Het gebrek aan groen in het stadshart was één van de constateringen in een rapport van adviseur Paul Tankink. Die lichtte eind 2014 de sterke en zwakke plekken van het centrum van Lelystad door. De gemeenteraad heeft vorig jaar ingestemd met het extra groen. In het verleden is om dezelfde reden het Groene Carré rondom het stadshart aangelegd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel