Taxi-ondernemer wil weer rijden

ALMERE
Een 32-jarige taxi-ondernemer uit Almere heeft woensdag bij de Raad van State om een verklaring omtrent gedrag (VOG) gevraagd. Zonder zo'n verklaring mag hij niet op de taxi van zijn eigen bedrijf rijden. 

De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie weigerde eerder een VOG omdat hij in 2014 was veroordeeld tot een boete van 750 euro voor mishandeling. De Almeerder vroeg om enig begrip voor die mishandeling: het ging om een man die zich eerder had bevredigd in het bijzijn van zijn 4-jarig dochtertje. Volgens het ministerie had het weigeren van die verklaring ook te maken met een eerdere veroordeling voor mishandeling.

De rechter zette vraagtekens bij dat laatste argument, omdat die veroordeling al van 9 jaar geleden is. De uitspraak volgt binnen enkele weken.

reacties (2)

 • Waanzin

   

  Waanzin! Laat die man gewoon z'n geld verdienen. Het ene feit is na negen jaar te oud om nog consequenties te hebben. Het andere feit is niet meer dan begrijpelijk. Welke vader zou niets hebben gedaan?

  reageer
 • Thomas

   

  En een jaar later staat er in de krant "Taxichauffeur slaat klant in coma. Kamervragen over verstrekken VOG aan meermaals veroordeelde"? Wat dan? Je wordt overigens niet veroordeeld als je zo iemand buiten gevecht stelt met proportioneel geweld. Je wordt wel veroordeeld als je diegene helemaal in elkaar slaat.

 • Jo

   

  Behalve als 1 van de kinderen wat overkomt van iemand van justitie.Dan is alles in rep en roer.Wat zou jij doen als het je kind betreft?Ik zou ook actie ondernemen toch.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert