Geen treinen door werkzaamheden

ALMERE
Het treinverkeer rond Almere is komend weekeinde ernstig verstoord door werkzaamheden. Tussen Almere en Weesp en tussen Almere en Naarden-Bussum rijden geen treinen. De passagiers worden met bussen vervoerd.

Het stilleggen van het treinverkeer begint in de nacht van vrijdag op zaterdag om 1.00 uur en duurt tot en met zondag.

De NS adviseert reizigers uit Almere om gebruik te maken van de bussen. Wie vanuit Lelystad naar de richting Utrecht wil, kan het beste via Zwolle reizen.

reacties (21)

 • JanB

   

  Klein werk?? "De beweegbare spoorbrug over de Vecht bij Weesp wordt dit weekend vervangen. De megaklus is het sluitstuk van vijf jaar werk aan de vernieuwde Flevolijn van Schiphol via Amsterdam-Zuid naar Almere en Lelystad" aldus een bericht in De Telegraaf. Dat is iets meer dan klein werk, tenzij jij dat even met de hand denkt te kunnen doen......

  reageer
 • Robert

   

  NS is de vervoerder, int het geld wat de reiziger betaalt en is dus terecht het aanspreekpunt voor een stortvloed aan klachten over de niet geleverde inspanning. Dat NS formeel is opgesplitst in Prorail, Nedtrain en NS doet niets af aan het feit dat zij voor de reiziger de verantwoordelijke contractpartij is. En wat Prorail betreft: Rover typeerde ProRail eerder al als een "conglomeraat bouwprojecten zonder samenhang wat ongecoördineerd en ongepland doormoddert, en tot niets anders leidt dan een onbeheersbare miljoenen verslindende stapel van projecten en reizigersoverlast." Natuurlijk mag je vinden dat NS het allemaal perfect doet, maar reis je dan zelf regelmatig met de trein?

  reageer
 • De Dave

   

  Waarom kan je dan wel gewoon naar Amsterdam met de trein?

  reageer
 • Tuuk

   

  De NS is in dit geval niet eens de oorzaak dat de treinen niet rijden! Prorail doet de werkzaamheden en de NS MAG over dat spoor rijden. Meer doet en mag de NS niet! Oja, toch wel de NS regelt de bussen die ingezet worden tijdens buitendienststellingen van Prorail! Maar de NS mag wel steeds weer de klachten ontvangen!

  reageer
 • Maartje

   

  Als je vele keren weekenden lang niet rijdt en ook nog zo een 2 keer EEN HELE WEEK !!! niet rijdt, ben je geen tovenaar maar eerder een incapabele goochelaar. Absurd dat er niet wordt ingegrepen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tuuk

   

  Ik hoop nog lang niet! Zolang er aan het spoor gewerkt word heb ik ook werk!

  reageer
 • August

   

  Volgens mij gaat de snelweg A6 op 5 en 6 november ook dicht.

  reageer
 • Hanne Joustra

   

  Begrijpelijk dat mensen niet blij zijn als de treinen niet rijden. Ook ik heb daar last van. Maar bedenk ook eens hoe immens groot dit project is. Hoe kun je dan verwachten dat dat zonder overlast verloopt. De NS is een spoormaatschappij geen tovenaar!

  reageer
 • maartje

   

  Bizar! Maar de overheid betaald toch. Zijn ze al bezig met het verzinnen van nieuwe " werkzaamheden" voor 2017? Inderdaad de provincies en gemeentes slapen lekker verder. Die vervelende burgers ook! Wij proberen rustig geld te verdienen hoor!

  reageer
 • Robert

   

  Wanneer gaan de gemeente en provincie zware druk op NS en Prorail zetten om een eind te maken aan het keer op keer buitendienst stellen van de Flevolijn? Er is nog niet één maand geweest dit jaar dat de treinen alle weekeinden normaal hebben gereden en dan praten we nog niet over alle extra vertragingen die werkzaamheden buiten de Flevolijn hebben opgeleverd maar die wel, en bijna week in week uit, resulteren in uitvallen van complete treinseries. Of over het stelselmatig steeds verder inkorten van de treinen waardoor vee nog luxer wordt vervoerd dan de duur betalende reiziger.

  reageer
 • Rob

   

  ProRail blijft maar aan de gang. Wanneer houdt het eens op ?

  reageer
 • Tuuk

   

  Tussen Hilversum en Almere Oostvaarder, dat is het hele traject dan geen treinen. Want van Hilversum af gezien richting Lelystad is Oostvaarder het laatste station van Almere, dus rijden er dat weekend geen treinen in Almere!

  reageer
 • Pzaal

   

  Alweer? Lijkt elk weekend wel weer raak te zijn.

  reageer
 • De Dave

   

  Lees nog eens goed: Wanneer zaterdag 19 en zondag 20 november Oorzaak werkzaamheden Advies U kunt gebruikmaken van de omreisroute of de bussen er rijden geen treinen tussen Hilversum en Utrecht Overvecht; u kunt gebruikmaken van stopbussen er rijden geen rechtstreekse treinen tussen Hilversum en Almere Oostvaarders; u reist via Weesp Extra reistijd een kwartier tot drie kwartier Geldt dus niet voor alle trajecten vanuit/naar Almere

  reageer
 • Sander

   

  @Peter: als ik bij de werkzaamheden kijk bij de NS voor de komende maanden zie ik dat er zaterdag 19 en zondag 20 november wederom geen treinverkeer rondom Almere mogelijk is. Ik snap dat er gewerkt moet worden aan het spoor, maar het is de laatste maanden wel erg vaak dat er geen treinverkeer mogelijk is.

  reageer
 • John

   

  Er is volgend mij geen stuk spoor in Nederland waar zo vaak werkzaamheden plaats vinden. Iemand toevallig bijgehouden hoeveel weekenden per jaar we hier met de bus moeten?

  reageer
 • Meh

   

  Het is ook nooit een keertje rustig in het weekend, tussen Almere-weesp/Naarden dan is de snel weg dicht, dan rijden de treinen niet. Dan gaat de snelweg de andere kant weer dicht... 'En hoe vind je het zelf gaan?'

  reageer
 • Tuuk

   

  Speciaal voor jou elk weekend opnieuw! Omdat je het zo leuk vind!

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Dit allemaal weer voor wat klein werk waar helemaal geen stillegging voor nodig is zoals die nutteloze geluidsschermen. Voor de zoveelste keer word je beperkt in het gebruik van de je abonnement en mogelijkheden.

  reageer
 • Literatuurwijk

   

  Gelukkig hoef ik dit weekend niet naar mijn werk op Schiphol. Dit is nu al de zoveelste keer, wat zijn ze toch elke keer aan het doen??

  reageer
 • Peter

   

  De zoveelste keer, hoe vaak nog.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert