Kunstenaars boos op City Marketing Lelystad

LELYSTAD
Kritiek op City Marketing Lelystad over de nieuwe Promotie Award van de gemeente. City Marketing heeft oud-burgemeester Margreet Horselenberg gevraagd om die nieuwe award te ontwerpen. Op social media uiten verschillende kunstenaars onder wie Martine Bakker hun ongenoegen. Volgens Bakker hebben andere kunstenaars niet de mogelijkheid gehad om een ontwerp in te dienen.

De Promotie Award wordt jaarlijks uitgereikt aan het bedrijf, de instelling of de organisatie die zich het meest succesvol heeft ingezet voor de promotie van de stad. De prijs was tot nu toe het beeldje 'Dynamicus' van kunstenaar Robert Bosari. City Marketing wil vanaf dit jaar elk jaar een andere kunstenaar het beeld laten ontwerpen.

'Niets oneerlijks' 
Directeur Tony Merkelbach van City Marketing Lelystad herkent zich niet in de kritiek. "Er is niets oneerlijks aan onze keuze voor Horselenberg. We sluiten een jaar af, het jaar van het afscheid van de oud-burgemeester". Merkelbach zegt dat City Marketing voor haar heeft gekozen omdat zij een verdienstelijk kunstenaar is. 

reacties (13)

 • Piet de Vries

   

  Bizar dat een symbolische 'positiviteitsprijs' (waar ik verder weinig over hoor op Omroep Flevoland) tot een dergelijke non-discussie kan leiden,.. Als voor elke cent een openbare aanbesteding zou moeten zijn is het eind zoek, we hebben het hier niet over een duur kunstwerk of iets groots in de openbare ruimte maar een beeldje van klei,... Ik zou graag omroep Flevoland en Martine Bakker nomineren voor de negativiteits prijs! Misschien kan het ontwerp daarvoor aanbesteed worden!

  reageer
 • Piet de Vries

   

  Bizar dat een symbolische 'positiviteitsprijs' (waar ik verder niets over hoor op omroep Flevoland) tot een dergelijke non-discussie kan leiden,.. als voor elke cent een openbare aanbesteding zou moeten zijn is het eind zoek, we hebben het hier niet over een duur kunstwerk in de openbare ruimte maar een beeldje van klei,... Ik zou graag omroep Flevoland en Martine Bakker nomineren voor de negativiteits prijs !

  reageer
 • Dirk2

   

  Niet heel verstandig van CML... Dit behoeft geen verdediging, het is zo doorzichtig dat het bijna triest is! Het zegt heel veel over de cultuur in deze stad. Tijd voor een harde bezem in het stadhuis.

  reageer
 • frits

   

  De kunstenaars hebben gewoon gelijk. Waarom wordt dit niet gewoon openbaar aanbesteed, met een eerlijke kans voor de kunstenaars? Hoeft Citymarketing zich - als verlengstuk van de gemeente en volledig betaald door de gemeente - zich niet aan inkoopregels te houden! Het zou Horselenberg sieren zelf alsnog van deze opdracht af te zien.

  reageer
 • Barbara

   

  En dan mogen wij nu als burger natuurlijk weten wat de opdrachtgever gaat uitbetalen aan de gelukkige, want niemand is zo blind of doof als degene die niet wil zien, of horen, wat er buiten zijn eigen muren leeft.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • lelystedeling

   

  Ons kent ons en zo spelen ze elkaar het balletje toe. Is ook met ex-wethouders het geval o.a. Batavia Haven

  reageer
 • Een inwoner

   

  Wie was er ook al weer burgermeester hoe heten dat mens die je nooit zag of hoorde

  reageer
 • KC

   

  Het is zeker voor profecionele kunstenaars gewoon broodroof.

  reageer
 • Oud ambtenaar

   

  Bah, de stroop druipt er vanaf... Zeker een grote slijmpartij daar op het stadshuis, met Tony Merkelbach voorop... Hij loopt altijd voorop als er nieuwe goed betaalde ere baantjes uitgedeeld moet worden, misselijk word je daarvan!!!!! Wordt tijd dat de gemeente bestuur van Lelystad onder curatele wordt gesteld!!!

  reageer
 • Frans

   

  Jammer voor de kunstenaars dat ze ook de norm voor de vergoeding gaat zetten. Ze doet het gratis met een groot hart voor Lelystad!

  reageer
 • Burger

   

  De heer Merkelbach vergeet er bij te vermelden dat de ex-burgemeester ook verdienstelijk gebruik maakte vaneen taxi op kosten van gemeenschapsgeld. De heer Merkelbach heeft voelsprieten van een baksteen.

  reageer
 • Diforno

   

  Dat doen alle bestuurders in heel het land. Onzin opmerking.

 • Willem dronte

   

  Dit noemen we nu vriendjes politiek

  reageer
 • Kunstenaar?

   

  Ja zij is zeker kunstenaar. Heeft Lelystad gemaakt tot wat het nu is. Ee troosteloze stad.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert