Hoogte windmolens wordt niet aangepast

FLEVOLAND
De regels voor nieuwe windmolens in Zuidelijk en Oostelijk Flevoland worden niet veranderd. De masten mogen maximaal 120 meter hoog zijn.

Provinciale Staten besloten dat afgelopen zomer, maar de gemeenten Dronten, Lelystad en Zeewolde zijn het daar niet mee eens. Zij pleiten ervoor om ook hogere turbines toe te staan, omdat die meer energie opwekken.

Uit rondvraag van Omroep Flevoland blijkt dat Provinciale Staten niet van plan zijn de regels te veranderen. Om omwonenden van molens tegemoet te komen en overlast te beperken, blijft de maximale hoogte van 120 meter gehandhaafd. 

reacties (10)

 • Mensenvriend

   

  Hoge windmolens leveren veel meer schone energie dan al die kleine molens. De rekening van kolen en gas wordt vooruitgeschoven naar onze kinderen. Lekker goedkoop is duurkoop.

  reageer
 • Ed

   

  Kleine molens? Ik vind ze anders behoorlijk uit de kluiten gewassen! Misschien kunnen wetenschappers met iets intelligenters komen om schone energie op te wekken. Het basisprincioe van de windmolen is en blijft primitief. En dat verhelp je niet door ze groter en groter te willen maken, Mensenvriend.

 • Ed

   

  Kleine molens? Ik vind ze anders behoorlijk uit de kluiten gewassen! Misschien kunnen wetenschappers met iets intelligenters komen om schone energie op te wekken. Het basisprincioe van de windmolen is en blijft primitief. En dat verhelp je niet door ze groter en groter te willen maken, Mensenvriend.

 • De drijfveer van hebberigheid!

   

  Het draait zo langzamerhand niet meer om het milieu maar heel simpel het binnengraaien van geld. We laten ons als burgers alles wijs maken en de subsidie fanaten die trekken onze belastinggelden rijkelijk naar hun geld potje.

  reageer
 • Brombeer

   

  Als het aan de grote graaiers ligt dan bouwen ze die krengen tot in de hemel. Zo verpesten ze het halve land en wonen miljoenen mensen straks op een soort industrieterrein.

 • Gekke Henkie

   

  Opmerkelijk weer dat de milieu predikers geen woord reppen over de honderden goed werkende molens die voor deze nieuwe molens verschrot gaan worden! Hoezo milieu hoezo kapitaalvernietiging hoezo groene leugen!

  reageer
 • Rob

   

  Je wordt toch doorziek van al die windmolens in de polder, hou er eens mee op zeg. Bouw die dingen uit de kust daar is ruimte zat. Als je s avonds door de rijdt lijkt het wel een vliegveld met die knipperende lichten afschuwelijk gewoon.

  reageer
 • Mensenvriend

   

  Hoge molens vangen veel wind. Een molen oogt vooral hoger als we er dichterbij staan. Plant meer bomen en je ziet minder molens, minder auto's op de snelweg, en minder lelijke loodsen en kassen. Het kolen en olie klimaat is een forse bedreiging voor de leefbaarheid.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kees d.

   

  Die rommel behaalt nu niet eens de norm van wat moet worden opgebracht en dat zullen die hoge ook niet doen. Afbreken die troep.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Ik fietste laatst dwars door de polder. Ik schrok van de hoeveelheid windmolens. Dacht altijd dat tegenstanders overdreven,maar ik geloof dat het toch wel extreem veel is. Iig is de polder de polder niet meer.

  reageer
 • Groko

   

  Geweldige natuurliefhebber, een beter milieu begint ook bij jou zelf....ben blij dat EZ er anders over denkt dan de emotie gestuurde provinciale staten leden. Met menselijk oog is abstracte hoogte helemaal niet vast te stellen dus waar praten we over, beleving.

  reageer
 • Boels

   

  Heeft niets met milieu te maken, wel met de aflaat die milieu-organisaties zich doen toekomen om maar niet te protesteren tegen de landschaps- en milieuvervuiling. Er wordt geklaagd over een dooie mus, maar tientallen vogels en vleermuizen zijn onbelangrijk. Het gaat om geldklopperij, zoals gewoonlijk.

 • Ole

   

  Prachtig gezicht die draaiende reuzen op een rij.

  reageer
 • Natuurliefhebber

   

  Als die spuuglelijke, landschapsvervuilende, molens er perse toch moeten komen, dan is een maximale hoogte van 120 centimeter de beste optie.

  reageer
 • kees d.

   

  zo mee eens, allemaal een windmolentje op je fiets.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert