Het Perron officieel geopend

DRONTEN • Do 3 november 2016 | 15:47 • Donderdag 3 november 2016 | 15:47
Het nieuwe schoolgebouw Het Perron in Dronten is donderdagmiddag officieel geopend. In het pand naast het treinstation werken het Almere College, Ichthus College en Landstede samen. De hoofdvestigingen van de drie scholen blijven bestaan.

In Het Perron bieden de instellingen verschillende vmbo- en mbo-opleidingen aan. Zo kunnen zo'n 700 leerlingen hun onderwijs volgen dat in drie hoofdrichtingen is onderverdeeld:
- verzorging
- techniek
- economie

Volgens Wilbert Leendertse van Het Perron is de samenwerking goed. De problemen bij het Ichthus College zouden geen negatieve invloed hebben op Het Perron. Bij het Ichthus zijn dit jaar twee directeuren vertrokken. Eén van hen was zelfs ontslagen.

Leendertse verwacht ook geen problemen rond de naam van het nieuwe schoolgebouw, Het Perron. Een school uit Veenendaal die dezelfde naam draagt, was niet blij met de benaming. Juridische stappen zijn niet uitgesloten. Volgens Leendertse is een handreiking gedaan richting Veenendaal door Dronten toe te voegen aan Het Perron. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel