Het Perron officieel geopend

DRONTEN
Het nieuwe schoolgebouw Het Perron in Dronten is donderdagmiddag officieel geopend. In het pand naast het treinstation werken het Almere College, Ichthus College en Landstede samen. De hoofdvestigingen van de drie scholen blijven bestaan.

In Het Perron bieden de instellingen verschillende vmbo- en mbo-opleidingen aan. Zo kunnen zo'n 700 leerlingen hun onderwijs volgen dat in drie hoofdrichtingen is onderverdeeld:
- verzorging
- techniek
- economie

Volgens Wilbert Leendertse van Het Perron is de samenwerking goed. De problemen bij het Ichthus College zouden geen negatieve invloed hebben op Het Perron. Bij het Ichthus zijn dit jaar twee directeuren vertrokken. Eén van hen was zelfs ontslagen.

Leendertse verwacht ook geen problemen rond de naam van het nieuwe schoolgebouw, Het Perron. Een school uit Veenendaal die dezelfde naam draagt, was niet blij met de benaming. Juridische stappen zijn niet uitgesloten. Volgens Leendertse is een handreiking gedaan richting Veenendaal door Dronten toe te voegen aan Het Perron. 
 

reacties (4)

 • Betrokken ouder

   

  Typisch weer omroep Flevoland. Zelfs een feestje als deze opening van een schitterend complex weten jullie weer negatief te brengen. Het Perron is niet alleen het Ichthus. Wees blij met deze unieke samenwerking en de uitbreiding met MBO voor de jongeren in Dronten. Op het Ichthus zelf is al lang actie genomen na alle perikelen en de meeste medewerkers zetten zich in om leerlingen die school en leerklimaat te geven waar ze in kunnen groeien. Vooruitkijken en positief zijn is heel lastig blijkbaar. Dit blijkt denk ik ook wel uit de aanpak binnen jullie eigen organisatie. Daar hoor ik trouwens weinig negatieve geluiden over. Dat zal wel liggen aan den haag.....

  reageer
 • Pieter

   

  De naam zal wel een probleem worden. Het perron is een wettelijk geregistreerd merk van de school uit Ede. Alleen is het wel raar dat het pas 17-03-2016 is geregistreerd als merk.

  reageer
 • Zzzzz

   

  Mark S, wat ben je toch slecht geïnformeerd. De leerlingen hebben als eerste het openingsfeest gevierd samen met de docenten.43

  reageer
 • MarkS90

   

  De school mag dan officieel geopend zijn voor de leerlingen was het een slechte dag: voor niets op school geweest omdat ze nergens bij betrokken werden. Het "feest" had betrekking op de leerkrachten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert