Dronten mag stemmen op kunstwerk voor Steenbergenplein

DRONTEN
Inwoners van Dronten mogen hun stem uitbrengen op een kunstwerk voor het Steenbergenplein. Drie kunstenaars hebben donderdagavond in De Meerpaal in Dronten hun ontwerp gepresenteerd.

Op het parkeerterrein stond voorheen garage Steenbergen. Nu de herinrichting van het plein is afgerond wil de gemeente een aangrenzende kale muur opfleuren met een kunstwerk van dertig meter lang en twee meter hoog.

Drontenaren kunnen de komende twee weken online of in De Meerpaal hun voorkeur voor een kunstwerk uitspreken. Daarna kunnen zij samen met de kunstenaar het ontwerp op panelen schilderen. Op Koningsdag volgend jaar moet het kunstwerk op het plein hangen.   

reacties (7)

 • Erna

   

  Goed idee om een kale muur op te fleuren maar ik vind de term kunstenaars wel hoog gegrepen. De gemiddelde basisschool had vast met iets gekomen wat zeker niet onder doet voor deze drie plakaatverf ontwerpjes...

  reageer
 • Ilse

   

  Dat zeggen ze over Mondriaan ook. Toch is zn werk miljoenen waard.

 • Sonja

   

  Jammer van alle negatieve reacties hier. De buurtbewoners zijn er bij betrokken en dat heeft geleidt tot deze drie opties. Een mooie schildering op die muur is toch beter dan een lelijke kale muur? Elk ontwerp had een verhaal en alleen dat is al knap. Ik zal dan ook zeker (zittend) een middagje komen helpen met schilderen!

  reageer
 • Mart

   

  ondanks alle negatieve reacties vind ik het wel een mooi idee. Ik kies voor de middelste.

  reageer
 • ViKing79

   

  Voordat de parkeerplaats gerenoveerd werd was die kale muur er ook al. Nog nooit iemand gehoord die zich daaraan stoorde. Nu moet er in eens een kunstwerk op? Flauwekul! Geldverkwasterij! Of is het een afscheidscadeautje voor Aatje?

  reageer
 • Frank

   

  Minder plantenbakken meer parkeerplaatsen en geen zebrapad direct naast een bocht,denk es na zeg.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jeroen

   

  Jammer dat er geen bedragen genoemd worden.... ik ben heel erg benieuwd wat deze onzin kost

  reageer
 • j a n

   

  Laten we de lading oud roest maar weer aanvullen dat vind de gemeente mooi im het ook nog wel wat roestige rommel wat voor kunst door kan gaan

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert