Eigenaresse reisbureau vrijgesproken van oplichting

ALMERE
De eigenaresse van voormalig reisbureau Astrie in Almere is vrijgesproken van het oplichten van 32 klanten. Dat heeft de rechter vrijdagmiddag bepaald. Het Openbaar Ministerie had twee jaar celstraf geëist tegen de vrouw. Ze heeft wel 200 uur werkstraf gekregen voor onder meer het telen van hennep.

Werkwijze
De vrouw kocht vliegtickets bij touroperators. Op het moment dat een klant een ticket boekte, maakte zij een reservering aan. Vaak boekte ze pas definitief net voor vertrek om zo te kunnen profiteren van prijsdalingen. Toen de vrouw in een andere zaak vast kwam te zitten, werden veel tickets niet geboekt en werden klanten gedupeerd. De rechtbank oordeelt dat deze werkwijze een risicovolle manier is van ondernemen, maar het niet te bewijzen is dat ze haar klanten heeft willen oplichten. Volgens het Openbaar Ministerie verkocht ze ongeldige tickets en zou ze daarmee bijna 70.000 euro hebben verdiend.

Veroordelingen
De vrouw werd wel schuldig bevonden aan valsheid in geschrifte en oplichting van een bank. Ze gebruikte een vervalste e-mail om extra krediet te krijgen. Daarnaast heeft ze zich schuldig gemaakt aan het telen van hennep en de diefstal van elektriciteit. Hiervoor kreeg zij een taakstraf van 200 uur en 1 maand voorwaardelijke gevangenisstraf.

Partner
De 51-jarige partner van de vrouw werd in de hennepzaak veroordeeld voor het telen en aanwezig hebben van hennep en de diefstal van elektriciteit. Hiervoor legde de rechtbank een werkstraf op van 120 uur en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf. De geschatte verdiensten moeten de verdachten terug betalen aan de Staat. De vrouw ruim 4000 euro en de man ruim 108.000 euro.
 

reacties (3)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert