Tweeduizend Jehova's nemen nieuwe hal in gebruik

SWIFTERBANT • Zo 6 november 2016 | 14:38 • Zondag 6 november 2016 | 14:38
De nieuwe congreshal van de Jehovah's getuigen in Swifterbant is zondag voor het eerst gebruikt voor een grote bijeenkomst. Zo'n tweeduizend gelovigen uit Noord-Holland verzamelden zich in de nieuwe hoofdzaal voor bijbels onderwijs. 

Rond het thema 'De liefde van God' werden lezingen gehouden, video's vertoond en gezamenlijk gezongen. Bezoekers reageerden enthousiast op de nieuwe ruimte en faciliteiten. Ook werd de bijeenkomst gezien als een gezellig samenzijn, waarbij oude bekenden elkaar weer eens konden ontmoeten.
 
De bouw van het congrescentrum en de renovatie van de naastgelegen oude hal zorgden eerder voor ongerustheid bij omwonenden. Zij waren bang voor verkeersoverlast in het weekend. Volgens woordvoerder Herman Maijer is er een extra ontsluitingsweg gekomen op de Swifterringweg waardoor hiervan geen sprake is. De reacties van bewoners tijdens de open dag in september waren volgens hem ook positief.

In het congrescentrum worden ieder weekend bijeenkomsten gehouden, waarbij zo'n tweeduizend bezoekers worden verwacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel