'Extra natuur creëren bij versterken Houtribdijk'

LELYSTAD
Een 'groene coalitie', bestaande uit Natuurmonumenten, De Vogelbescherming, het blauwe hart en Sportvisserij Nederland, wil een uitbreiding van de Marker Wadden. Het extra stuk natuur in het Markermeer moet Trintelzand gaan heten. In dat gebied worden zandbanken aangelegd. 

Het idee is om het gebied aan te leggen tijdens het versterken van de Houtribdijk. De groene coalitie heeft een plan geschreven voor de aanleg en hoopt dat bedrijven die intekenen op het versterken van de dijk het plan overnemen. 

Volgens Natuurmonumenten is het plan aantrekkelijk voor de bedrijven die de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad gaan versterken. De zandbanken die voor Trintelzand nodig zijn verstevigen namelijk ook de dijk. De verhoging van de dijk moet in 2020 klaar zijn, de aanbestedingsprocedure loopt nog.

reacties (12)

 • .\/\/.

   

  Veiligheid bestaat uit meerdere voorzieningen. Niet uit één dijk alleen.

  reageer
 • Willem

   

  Ik ben voor. De natuur rondom de dijk wordt alleen maar mooier en de vogel- en visstand varen er wel bij.

  reageer
 • Ria

   

  Wat een mooie gedachte. Nu de uitvoering nog.

  reageer
 • De ingenieur

   

  En hoe zou dat moeten? Een scheiding over de hele lengte of de dijk over hele lengte verbreden?

  reageer
 • Antje HA

   

  Jaja, met wadden in het IJsselmeer. Helaas zijn er geen munten om de wadden op te spuiten. We moeten gewoon de Markerwaard in verkleinde vorma aanleggen. Dan maakt men maar wadden in het overblijvende Markermeer.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jan

   

  Waarom een dijk versterken die aan beide kanten water heeft. Vast het resultaat van een lobby groep.

  reageer
 • Jan2

   

  Dit is letterlijk en figuurlijk (belasting)geld in het water gooien! Stop deze waanzin, of de markerwaard droogleggen en de kostbare schaarse landoppervlakte gebruiken voor nuttige dingen.

  reageer
 • Hans Keuper

   

  Oh jeetje, daar komen ze weer, de Subsidiegraaiertjes van Natuurmonumenten! Nog maar net bijgekomen van de absolute afgang bij de misverkiezing van Nieuw Land ( met daarin DierenVerdelgingsKamp De Oostvaardersplassen ), worden de pijlen gericht op de volgende pot met geld. Wanneer stopt de Provincie Flevoland eens met het sponsoren van de NepNatuurProjectjes van Roel Posthoorn's Natuurmonumenten? Is er dan écht geen betere bestemming voor ons belastinggeld?

  reageer
 • karel

   

  dijk gaat dan in de toekomst dicht omdat het verkeer de natuur verstoort

  reageer
 • LELY

   

  Wederom plannen voor nog meer eilandjes. Voer het plan Lely gewoon uit en polder het gehele Markermeer maar in tot Markerwaard. Ruimte uitermate geschikt , ook voor de "Groenen"voor windmolens en zonnepaneelparken.

  reageer
 • KC

   

  Het belangrijkste is dat de weg veiliger wordt. De weg moet zodanig worden ingericht dat er geen frontale botsingen meer kunnen gebeuren.

  reageer
 • henk

   

  Natuurclubjes denken omdat nu er nog geen Markerwaard dit gebied te kunnen claimen . Als het is aangelegd is er geen weg terug en kan de subsidie kraan open gedraaid worden . Terwijl ruimte in ons land schaars is leggen ze een stuk nepnatuur aan .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert