Tientallen inwoners bijgepraat over centrum Emmeloord

EMMELOORD • Ma 7 november 2016 | 19:48 • Maandag 7 november 2016 | 19:48
Tientallen mensen zijn maandavond afgekomen op een bijpraatsessie over het nieuwe centrum in Emmeloord. De gemeente liet zien hoe het er nu voorstaat met de plannen voor het zogenoemde compacte centrum.

Dat is de variant waarvoor inwoners kozen, met horeca op De Deel, De Lange Nering en het Kettingplein als winkelgebied en een nieuwe supermarkt op de locatie waar eerder vier flats stonden. Of zich daar ook een supermarkt wil of kan vestigen, is nog niet bekend.

Wat kregen de de inwoners te zien en te horen?
Tijdens de bijpraatsessie was er nog weinig nieuws te melden. Wel wil de gemeente de volgende zogenoemde 'Quick Wins' realiseren:

- Op de Kleine Deel komt er meer ruimte voor horeca. De straat die nu nog langs ’t Voorhuys en de Rabobank loopt, wordt deels afgesloten.

- De al jaren geplande rotonde bij de Koningin Julianastraat, Espelerlaan en Onder de Toren wordt aangelegd.

- Op de plek waar gesloopte flats stonden aan de Noordzijde wordt gras ingezaaid, en worden een tijdelijk voetpad en gevarieerde beplanting aangelegd.

- Het Kettingplein krijgt een ondergrondse stroomvoorziening en straatmeubilair wordt verplaatst. Dit om evenementen en de weekmarkt te faciliteren.

- Verder wordt er centrummanagement ingesteld en wordt geld vrijgemaakt om de website hartvooremmeloord.nl actueel te houden.

Gaat dit allemaal echt door?
De kans is groot dat alles doorgaat. Aanstaande maandag neemt de gemeenteraad een besluit. Er is alleen veel gedoe rond de rotonde. Omwonenden willen dat die een paar meter verderop wordt aangelegd, want dan kunnen ze veilig van hun oprit de weg oprijden. Ook vrezen ze koplampen die hun woonkamer in schijnen.

De wethouder heeft daar geen oren naar. Hij houdt vast aan een uitspraak van de Raad van State, die een een aantal jaren geleden een fiat gaf aan de aanleg van de rotonde. De omwonenden vinden die uitspraak achterhaald. De locatie van de rotonde was destijds gebaseerd op de centrumplannen van ontwikkelaar Provast, maar die zijn nu helemaal van de baan. In het centrum komen veel minder nieuwe winkels en er wordt minder gebouwd.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel