VVD: Geen nieuwe subsidies voor windmolens op land

FLEVOLAND
Het Rijk moet stoppen met subsidies voor windparken op het land. Ook moeten er geen nieuwe Rijks-windparken meer komen op het land. Dat zegt Jan de Reus, fractievoorzitter van de VVD in Flevoland. Samen met andere provinciale VVD-fractievoorzitters heeft De Reus onlangs een eigen energieagenda samengesteld.

"Als provincies staan we garant voor 6000 megawatt aan windmolens, maar dat is echt het maximum", zegt De Reus. Volgens hem is de grens van het draagvlak voor windmolens op land nu wel bereikt. Extra windmolens moet het Rijk maar op zee bouwen, vindt de VVD.

Subsidievrije energiemarkt
De VVD pleit voor saneren en opschalen van bestaande windmolens. Daar moet het volgens de partij bij blijven. Verder zegt de VVD het heel belangrijk te vinden dat er altijd energiezekerheid is en dat die energie niet te veel kost. Het liefst wil de partij toe naar een subsidievrije energiemarkt.

Subsidie voor innovatie
De VVD-bestuurders vinden dat subsidies meer gebruikt moeten worden voor innovaties van nog niet uitontwikkelde technologieën. Windmolens vallen daar volgens De Reus niet meer onder. Verder moeten regels geschrapt worden, zodat bijvoorbeeld onderlinge energielevering eenvoudig gerealiseerd kan worden en de bij wet verplichte gasaansluiting bij nieuwbouw verdwijnt.
 

reacties (7)

 • Robert

   

  Mooi verhaal,, de vdd wil wind energie op zee,, wordt ook mega gesubsidieerd. Alleen dan profiteren de grote energiebedrijven ervan. Dit komt uit de lobby koker van hen en shell,,, Wind energie in Flevoland kan een grote economische impuls zijn, en bijdragen aan een meer energieneutrale samenleving. Dit zou de vvd juist moeten omarmen.

  reageer
 • Gemaksdier

   

  Lekker makkelijk, wil de vvd dan ook dat we minder consumeren? De kachel lager zetten, minder auto rijden en zo? Of de boel op haar beloop laten, ten koste van de veiligheid?

  reageer
 • urkse

   

  Als subsidies stopgezet worden komt er geen molen meer bij.Degene die subsidie kregen deden het zgn.voor het milieu.Ja,ja.

  reageer
 • Ronald

   

  Windmolens zijn subsidie slurpers en veroorzaken alleen maar optische vervuiling.

  reageer
 • Frits1

   

  Goed plan! Plek genoeg in de droog te leggen Markerwaard!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mensenvriend

   

  De subsidie op luchtvervuiling eerst maar eens stoppen. Willen we vast en zeker extra windmolens, want veel goedkoper.

  reageer
 • Frans

   

  Prima idee/insteek. Dan wel snel beleid vaststellen naar NoordHollands model voor grootschalige zonneweides in landelijkgebied. We moeten in 2050 41pjoule opwekken om in de Flevoland de energie behoefte te voorzienzien als de energie transitie is afgerond. Succes met de besluitvorming.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert