Vier jaar cel voor misbruik kinderen

ALMERE
Een 64-jarige man die jarenlang ontucht pleegde met vier van zijn minderjarige kinderen, is veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk. De man pleegde de ontucht in Almere, Naarden en Beverwijk. Dat gebeurde tussen 1992 en 2009.

De rechtbank spreekt hem vrij van ontucht met een vijfde kind. Toch krijgt hij een straf die gelijk is aan wat het Openbaar Ministerie had geëist. Daarnaast moet hij zich laten behandelen en krijgt hij toezicht van de reclassering.

De rechtbank oordeelt dat de man een ernstige inbreuk heeft gemaakt op de lichamelijke en geestelijke integriteit van zijn kinderen.
 

reacties (9)

 • Gerrit2

   

  Jammer toch dat mensen reageren met n.b. namen als RECHT en DE LIEFDE en dan zo onwetend reageren. Verbannen naar onbewoonde eilanden, levenslang, doodstraf zijn allemaal straffen waarvan we ZELF gezegd hebben dat die niet in ons rechtssysteem horen voor te komen. Rechters in ons land zijn gebonden aan wetten en regels vastgesteld door volksvertegenwoordigers die we zelf hebben gekozen en waaraan ook (nog) niet gekozen volksvertegenwoordigers zich zullen moet houden. Rechtspraak is moeilijk, voor sommigen ook moeilijk te begrijpen, maar meestal wel echt RECHTSPRAAK. Meer respect voor handhavers van en toezichthouders op onze wetten ( dus politie en rechters) is op z'n plaats. Afgeven op alles en iedereen is de makkelijkste en daardoor ook de slechtste oplossing.

  reageer
 • S. de Liefde

   

  Beste Gerrit2, ik ben (reageer) zeker niet onwetend, geef niet af op alles en iedereen en al helemaal niet op de handhavers van/toezichthouders op onze wetten. Integendeel, voor hen heb ik veel respect. Zij, dus ook de rechter in deze zaak, doen hun werk en ik vertrouw er op dat dit gebeurt volgens de regels en wetten die wij in NL hebben. Ook heb ik in mijn reactie helemaal niets gezegd over onbewoonde eilanden, levenslang en doodstraf. Dat waren andere reageerders, o.a. met de naam 'liefde', niet ik. Wel heb ik geschreven dat ik het een ongelofelijke lichte straf vind voor zo'n vreselijke daad en een belediging voor de slachtoffers. Ik veroordeel dus niet de rechter die recht heeft gesproken in deze zaak, maar verbaas me over de strafmaat (gevangenisstraf in dit geval, dus niet ots etc) die we in NL hebben voor een man die zijn vier kinderen in 17 jaar tijd misbruikt heeft.

 • Tuuk

   

  Praat a.u.b. voor jezelf! Ik heb nooit gezegd dat het verbannen naar onbewoonde eilanden niet in onze rechtstaat zou thuishoren, integendeel van mij mogen ze mensen die aan hun( andermans) kinderen zitten verbannen naar een onbewoond eiland! Ook heb ik niet gekozen voor die slappe hap in Den Haag, helaas zitten zij daar omdat een ander zo stom is geweest voor ze te stemmen! Het word hoog tijd dat er goede straffen worden uitgedeeld. De straffen zijn hier veel te laag en vaak word er nog gezegd door een rechter " dat mag je niet meer doen hoor stoute jongen!"

 • .\/\/.

   

  Je kan het de mensen duizend keer uitleggen, Gerrit2, maar ze zullen nooit willen snappen dat strafmaat volgens een systeem gaat en niet een volledig vrije beslissing van een rechter als persoon is, die vrijelijk aan de verontwaardiging van het publiek kan worden aangepast. Gedreven door de (terechte) woede over de gepleegde misdaden komt men niet verder dan schuimbekkend om het hoofd van de dader te vragen.

 • Heel heftig voor het 'vijfde' kind!! Stel daar is ook iets voorgevallen... wordt deze niet erkend in hetgeen wat haar/hem is overkomen... Van dichtbij meegemaakt... vader van 7 tot 14 jaar misbruikt dochter... hij kreeg een half jaar gevangis... tja..

  reageer
 • recht

   

  ik hoop dat de rechter in zijn gezin nooit te maken krijgt met misbruik van minderjarige kinderen, alhoewel hij dan wel gaat recht spreken. De rechtspraak in nederland is ziek. Is rech nog wel recht???

  reageer
 • liefde

   

  En de kinderen hebben levenslang...Toch te gek voor woorden dat zo iemand maar 4 jaar krijgt? Levenslang opsluiten dat soort figuren.

  reageer
 • Tuuk

   

  Voor dit soort mensen moeten ze een eiland maken midden in de Oceaan! Zet ze daar maar allemaal neer en zorg dat daar nooit kinderen geboren kunnen worden! De straffen voor deze lui zijn gewoon bespottelijk laag! Maar goed ik kan mezelf nog in de spiegel aan kijken, en dat kan deze rechter niet!

 • S. de Liefde

   

  Vier jaar, dat is per kind 1 jaar. Tjonge, wat veel... (*sarcastisch*). Jeetje, wat een ongelofelijk lichte straf voor zo'n vreselijke daad. Behandeling en ots (hopelijk onder strikte voorwaarden) van de reclassering vind ik hoe dan ook logisch. Maar sorry, slechts vier jaar in de gevangenis voor zo'n vreselijke daad? Wat een belediging voor de slachtoffers. Echt schrijnend, deze kinderen hebben levenslang. De man die zich hun vader noemt, de man die ze zouden moeten vertrouwen, uitgerekend deze man heeft zich in ca. 17 jaar (!!!) af en aan en doelbewust vergrepen aan de vier kinderen. Hoe is het mogelijk dat hij hiervoor 4 jaar krijgt, voor mij de wereld op z'n kop.

  reageer
 • Dirk2

   

  Onze rechtstaat leidt tot revolutie als zij zich zo blijft gedragen. Helaas heeft de geschiedenis uitgewezen dat zowel de rechtspraak als overheid vooral voor zichzelf spreekt en zorgt. Dat daar reactie op komt is onvermijdelijk, de vraag is niet of en hoe maar wanneer de burger zich collectief tegen deze narcistische macht keert.

 • laat alle reacties zien
 • Flevoburger

   

  Helaas hebben de NL rechters nog niet echt in gaten dat zij een optimale voedingsbodem voor een "Trump scenario" creëren. Of interesseert het ze geen drol en denken zij dat zij net als politiek Den Haag ver boven de maatschappij staan? De kinderen zijn voor hun leven getekend / gestraft en de dader komt er met 4 jaar vanaf. Bizar de NL rechtspraak ( nou ja "recht"..... )

  reageer
 • Dirk2

   

  Slechts 4 jaar voor het monster maar levenslang voor deze kinderen! Trieste wereld waarin wij leven.... En ons maar blijven verbazen over de maatschappelijke teloorgang!

  reageer
 • Tuuk

   

  De rechtbank oordeelt dat de man ernstige inbreuk heeft gepleegt op de lichamelijke en geestelijke integriteit van zijn kinderen! En dan toch maar 4 jaar straf? Hoe bestaat het!

  reageer
 • Kansloos

   

  Nou dat zal hem leren kinderen zijn voor het leven getekend

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert