Groenhorst en Philadelphia mogelijk samen op oude plek PWA-hal

EMMELOORD • Wo 9 november 2016 | 20:50 • Woensdag 9 november 2016 | 20:50
Het Groenhorst College en de Stichting Philadelphia in Emmeloord gaan kijken of ze samen een stuk grond aan de Scandinaviëlaan kunnen gebruiken. Dat is de uitkomst van een gesprek dat de school en de stichting woensdag met de gemeente Noordoostpolder hadden. Dat laat de schooldirecteur weten. 

Aanleiding voor het gesprek is de wens van het Groenhorst College om uit te breiden in Emmeloord. Dat wil de school doen op het stuk grond achter de school, aan de Scandinaviëlaan. Hier zat voorheen de Prins Willem Alexanderhal.  

Alleen is dit stuk grond al toegezegd aan de Stichting Philadelphia. Die wil er een woonvoorziening voor mensen met een beperking bouwen. 

Architectonisch onderzoek
Uiteindelijk is er woensdag besloten om een architectonisch onderzoek te doen naar de plannen van de school en de stichting. Architecten gaan dan kijken of beide partijen hun plan kunnen realiseren op de grond. De schooldirecteur verwacht dat dit onderzoek zo'n twee weken zal duren. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel