Rattenvanger waterschap vindt dode vogels

ZEEWOLDE
Een toezichthouder van Waterschap Zuiderzeeland heeft meerdere dode watervogels gevonden in Zeewolde. Via Twitter laat Michael Baars weten dat de vogels donderdag worden onderzocht op vogelgriep. De toezichthouder ontdekte de vogels na een melding van de politie dat er meerdere dode dieren waren aangetroffen.

Vogelgriep
De vondst van de vogels is opvallend, gezien de oproep van staatssecretaris Van Dam om in de gaten te houden of er meerdere dode wilde watervogels op dezelfde plek worden gevonden.  Zo ja, dan kan dat duiden op vogelgriep en moet de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) worden ingelicht. 

Ophokplicht
Deze waarschuwing van Van Dam viel samen met de ophokplicht die hij woensdagavond instelde voor bedrijven die vogels houden. Hij nam de maatregel, nadat er bij wilde vogels in onder meer Duitsland, Oostenrijk en Hongarije vogelgriep van het zeer besmettelijke type H5N8 is aangetroffen. Daarnaast zijn in de buurt van Monnickendam ook dode vogels gevonden met vogelgriep. Al is bij deze vogels onduidelijk of het gaat om het type H5N8. 
 

reacties (2)

 • Rutger

   

  Houd Pino binnen!

  reageer
 • Ingrid

   

  Ze moeten de grenzen sluiten voor die vogels! Onze Nederlandse vogels worden ziek. Wij pikken het niet meer!

  reageer
 • Kaassie

   

  en waar blijft de reactie van de PVV ?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert