Verrassende wending in zaak Dalfour

ALMERE
Een verrassende wending in de zaak rondom de gedode Almeerder Brian Dalfour, meldt Omroep Brabant. Het voorarrest van alle verdachten van de dubbele moord in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe wordt eind deze maand opgeheven. Dat heeft de rechtbank van Breda besloten. Almeerder Dalfour en een man uit Macedonië werden vorig jaar oktober vermoord in een Brabants vakantiepark.

'Kans op vergelding'
Volgens de rechtbank hebben de verdachten lang genoeg in voorarrest gezeten. Dat ze nog tot het einde van de maand vast blijven heeft te maken met de reconstructie die nog plaats moet vinden. Het Openbaar Ministerie heeft tijdens zittingen meerdere keren aangegeven dat er een grote kans is op vergelding. Omroep Brabant vermoedt dat de Officier van Justitie om deze reden niet blij zal zijn met de beslissing van de rechtbank.

Uitlevering
De twee hoofdverdachten komen niet op vrije voeten, maar worden uitgeleverd aan België waar ze nog een straf uit moeten zitten. De andere verdachten moeten zich wekelijks melden bij reclassering en beschikbaar blijven voor onderzoek. 

Drugsdeal
In totaal zijn er zes verdachten in deze zaak. Zij zouden een afspraak hebben gehad met de slachtoffers om in het vakantiehuisje een drugsdeal te sluiten. Het ging om 15 kilo cocaïne en 90.000 euro. Deze deal liep verkeerd, waarna Dalfour en de Macedonische man zijn doodgeschoten. De verdachten wijzen volgens De Telegraaf naar elkaar en naar de slachtoffers als aanstichters van het geweld.

No Surrender
Brian Dalfour was voorman van de motorclub No Surrender. Hij werd begraven in de Kruidenwijk in Almere, waar familie en leden van de motorclub hem in groten getale de laatste eer bewezen.

reacties (1)

  • Ron

     

    Het is toch onverteerbaar dat justitie er zo lang voor nodig heeft. En nu pas een reconstructie gaat organiseren. Echt geen woorden voor.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert