Rijkswaterstaat: deel A6 bij Almere na weekend klaar

ALMERE
De verbreding van de A6 tussen de Hollandse Brug en de Havendreef is na dit weekend helemaal klaar. Dat belooft Rijkswaterstaat. Automobilisten vanuit Amsterdam rijden vanaf maandag over de definitieve situatie van de snelweg bij Almere Poort. Er zijn dan vijf rijstroken aangelegd. De drie rijstroken aan de rechterkant van de weg zijn bedoeld voor Almere Poort en Almere Stad. De twee stroken aan de linkerkant gaan richting Almere Buiten en Lelystad.

Weg afgesloten
Om het definitieve asfalt aan te brengen gaat de A6 richting Lelystad vanaf vrijdagavond tot maandagochtend dicht. Het verkeer vanuit de randstad wordt omgeleid via de A1 en de A27. De andere kant van de A6 richting Amsterdam blijft gewoon open.

Minder verkeershinder
Rijkswaterstaat verwacht dat het verkeer op de A6 vanaf de Hollandse brug richting Lelystad tot februari volgend jaar weinig overlast ondervindt. Na februari is er weer sprake van ernstige verkeershinder. De A6 tussen Havendreef en Almere Buiten-Oost wordt dan verbreed. Rijkswaterstaat is nu nog bezig met voorbereidende werkzaamheden zoals het weghalen van de bomen langs de weg. De werkzaamheden zullen jaren duren. 

Nog files richting Amsterdam
Het verkeer richting Amsterdam krijgt de komende tijd nog te maken met verkeershinder. Tussen de Havendreef en de Hollandse brug wordt nu nog gewerkt aan de definitieve situatie. In 2017 wordt verder gewerkt aan het nieuwe knooppunt Muiderberg. 
 

reacties (14)

 • Pieter

   

  Nou het zou wel fijn zijn als je 30 km p/u kon rijden in de spits in plaats van stil staan ;-)

  reageer
 • Bobo

   

  Ja de file's worden korter.......... Maar ook breder

  reageer
 • .\/\/.

   

  De maximumsnelheid is daar nooit 120 geweest, en zal dat ook nooit worden mag ik hopen. Er gebeuren daar namelijk al genoeg ongelukken. Het zou zelfs beter zijn om de maximumsnelheid daar tijdens de spits naar 80 km/u terug te brengen en daarop ook strak te handhaven. Dat zou heel wat blikschade voorkomen, en daarmee de gemiddelde doostroomsnelheid verhogen van 30 naar 80 km/u.

  reageer
 • Frank

   

  Vanaf het begin was het ook duidelijk dat de werkzaamheden tot 2020 zouden duren. Dan kun je dus ook verwachten dat er tot die tijd regelmatig omleidingen of vertragingen zijn.

  reageer
 • August

   

  Ik kan me niet herinneren dat de snelheid op de Hollandse brug ooit 120Km /h was.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Die ene

   

  Dat kon al hoor! Beter nog in de file kun je nog langer fluiten ;)

  reageer
 • Bobby

   

  Ik kan me nog herinneren dat er bij de start van de werkzaamheden gezegd werd dat de maximum snelheid op de Hollandse Brug tot aan Almere tijdelijk omlaag ging van 120 naar 100. Dit zou voor ongeveer een jaar zijn. Dat jaar is inmiddels al bijna twee jaar geworden. Gaat de snelheid na dit weekend nu weer omhoog naar 120? Of is zo'n bewering van de gezamenlijke belastinggeldverbranders echt helemaal niets waard en blijft het nog jarenlang 100 c.q. gemiddeld 30 tijdens de spits?

  reageer
 • Japioo

   

  Ja dat kan , via 1 rijbaan tot aan Poort afslag 2 , daarna zal je binnendoor moeten rijden

  reageer
 • Rogier de Groot

   

  Jammergenoeg niet. De A6 is tussen KNP Muiderberg en Almere Stad volledig afgesloten. Volgens mij wordt de A6 tussen KNP Muiderberg en de Hollandse Brug ook gedeeltelijk aangepast. Nu zit er nog een flauwe bocht in dit wegvak en deze flauwe bocht meer nog eruit gehaald worden.

  reageer
 • Rogier de Groot

   

  Ik denk dat de hoeveelheid files niet veel groter gaat worden. Het meeste werk kan buiten het verkeer om gedaan worden en volgens mij worden bij deze werkzaamheden geen rijbaansplitsingen toegepast. Dat scheelt ook een hoop hinder.

  reageer
 • ron

   

  is niet 100 procent helder ... ik moet er bij strand/poort af ...kan ik dan wel vanaf adam of vanuit naarden de brug over?

  reageer
 • Bromsnor

   

  Dit betekent voor velen dat ze van de Hoge Ring nu fluitend naar de A1 of Almere -Buiten zullen kunnen rijden. Gefeliciteerd.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Dat is niet zo. Alleen bij overgang en aansltuing zal er hinder zijn. Voor de rest net zoals nu 2x2 Evident weet u een beter methode? Maak die openbaar!

  reageer
 • Ron

   

  Fijn we mogen er tot februari van genieten ! Daarna weer jaren files daar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert