Hoger beroep zaak Lawalata begint in januari

ALMERE
Het hoger beroep tegen de vrouw die de 27-jarige Nikki Lawalata van het leven zou hebben beroofd wordt in januari behandeld. Dat heeft het gerechtshof in Leeuwarden donderdag laten weten tijdens een pro-formazitting.

De 42-jarige Sylvana W. zou Lawalata in 2013 hebben gewurgd in Almere. Het lichaam van het slachtoffer werd teruggevonden langs de Torenvalkweg ​bij Lelystad. De rechtbank in Lelystad veroordeelde haar eerder tot een gevangenisstraf van 13 jaar.

Sylvana W. zou uit jaloezie hebben gehandeld, omdat Nikki een relatie had met de ex van W. De verdachte ontkent dat ze verantwoordelijk is voor de moord en ging in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank. Zij beschuldigt haar ex van de moord, maar deze is geen verdachte meer in de moordzaak. Justitie gaat ervan uit dat W. in haar eentje handelde.
 

reacties (3)

 • Willem

   

  Hoe kan iemand met zoveel bewijs voor moord met voorbedachte rade .. enkel voor doodslag 13jr worden weggezet? die staat met 9jr op straat... wat voor een land is dit!!! en nu nog minder willen en waarschijnlijk ook krijgen ook!!!! tuchtzaak tegen een advocaat die medeplichting was, afgewezen?! iemand op camera beelden die niet onderzocht is. zwijgrecht van deze dader... en nog mogelijkheid tot hoger beroep.

  reageer
 • De Waarheid

   

  Ze staat op camera die dag dat ze het samen met iemand anders heeft gedaan. ze heeft haar ex daarvoor willen opsluiten. echter was hij op zijn werk. met wie staat ze daar op camera dan? over hem geen woord in het dossier?! justitie heeft sowiezo grote fouten gemaakt, maar er loopt nog een moordenaar vrij! een koffer in de ochtend meenemen is toch 100% voorbedachte rade en moord!!. Nederland is een Paradijs voor verkrachters en moordenaars. net als astrid holleeder aangaf : had ik hem zelf maar vermoord en met 9jaar weer vrij geweest. rechters .. wat een lachertje!!!

  reageer
 • Ron

   

  Een zaak die overduidelijks is voor mij maar ja, het echte bewijs ontbreekt en dan gaat ze natuurlijk vrij-uit.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Flauwekul. Er is voldoende bewijs en de dader is veroordeeld en blijft veroordeeld. Het hoger beroep gaat niet over het bewijs maar over de gang van zaken die eventueel niet goed zou zijn.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert