"Emmeloord krijgt grootste zonneweide van Flevoland"

NOORDOOSTPOLDER
Op bedrijventerrein De Munt in Emmeloord komt een zonneweide van 14 hectare. Volgens de gemeente Noordoostpolder wordt het de grootste zonneweide van Flevoland.  

De zonnepanelen komen op een stuk grond naast Koopman International, tussen de Muntweg en de Kuinderweg. Deze grond is al in handen van de gemeente en is bedoeld voor het toekomstige bedrijventerrein De Munt B. 

Als alles volgens planning verloopt, gaat de bouw volgend jaar september van start en is het park in maart 2018 klaar.

Het zonnepark is in handen van Herbo Groenleven. Die heeft een huurovereenkomst gesloten met de gemeente voor 16 jaar. De overeenkomst is onderdeel van de ambitie van Noordoostpolder om in 2030 energieneutraal te zijn.

reacties (3)

 • Inderdaad

   

  Ja inderdaad, nu wordt er luxe landbouwgrond voor opgeofferd, waar mijn opa hard voor gewerkt heeft. In het kader van de groeiende wereldbevolking is het totaal onverantwoord en beslist niet duurzaam om hoogwaardige landbouwgrond op te offeren voor zonnepanelen. Die kunnen met behoud van de landbouwgrond ook elders op daken geplaatst worden, op drijvende constructies op zee of in de Sahara. Zolang er honger op de wereld is, is dit intens slecht voor de mensheid wat ons gemeentebestuur doet.

  reageer
 • Ed

   

  Waarom niet eerst alle geschikte daken van panelen voorzien? Dat kost geen enkele vierkante meter.

  reageer
 • Frans

   

  Tja, daar kan het wel. Lelystad heeft ruimte zat maar wil niet! Initiatief is er maar.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert