College wil drie ton investeren in Cultuurbedrijf

NOORDOOSTPOLDER
Het college van burgemeester en wethouders in Noordoostpolder wil ruim 300.000 euro investeren in het Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Met het geld wil het college Museum Schokland en theater 't Voorhuys opknappen. 

Volgens het college zijn het museum en het theater toe aan een opknapbeurt,. Ze moeten zo aantrekkelijk blijven voor het publiek en op die manier het Cultuurbedrijf financieel gezond houden.

In totaal is er bijna 800.000 euro nodig voor de verbouwing. Het college wil hier met 336.000 euro aan bijdragen. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met het voorstel. 

Het Cultuurbedrijf werd vorig jaar opgericht om te bezuinigen op cultuur. In de nieuwe organisatie zijn Museum Schokland, theater 't Voorhuys, het Muzisch Centrum en de kunstuitleen in Emmeloord samengevoegd.

reacties (4)

 • Verspilling?

   

  Het is dan nu zo ver, het cultuurbedrijf is net van de grond en de eerste 3,5 ton gaat er weer heen. Voor achterstallig onderhoud, goh echt verrassend zeg. Gemeente schrijft dit vanwege de onzekerheid over de toekomst in 5 jaar af, dus echt rendabel zal het ook wel weer niet zijn. Schoenmaker houd je bij je leest, en ga niet voor ondernemertje spelen.

  reageer
 • Rekenmaar

   

  Zit echt op de verbouwing te wachten, want heb veel zin om eens te gaan.

  reageer
 • Lokaal?

   

  Dan zou het ook leuk zijn als het cultuurbedrijf ook lokaal het geld gaat besteden.....

  reageer
 • Pompen of verzuipen?

   

  Dit is kenmerkend van dit college geen vooruitschreidend inzicht of met strategie de kluit platvloers gezegd belazeren met een dergelijke voorstelling.Wanneer deze zaken eerder in beeld waren gebracht ,wat men kon weten dan had het cultuurbedrijf al dik in de rode cijfers gestaan bij het opstarten.Wat nu ook gaat gebeuren, omdat men nalatig onderhoud nu afwentelt op het cultuurbedrijf.Werkelijk het doortraptste wat je kunt bedenken.....Dit noemt men dan betrouwbaarheid in de politiek? Erg makkelijk om zo gemeensschapsgebouwen en organisaties te zelfstandigen met nalatige en achterstallige kosten.Terwijl bestuurlijk het college heeft gefaald om deze zaken op orde te houden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert