Voor- en tegenstanders Floriade praten met raadsleden

ALMERE
Zo’n 30 tot 40 Almeerders zijn donderdagavond met raadsleden in gesprek gegaan over het Floriadegebied. De gemeenteraad moet binnenkort een beslissing nemen over het bestemmingsplan voor het terrein. Het gaat dan niet zozeer over de Floriade zelf, maar vooral over wat er na die tijd met het gebied gaat gebeuren.

Zo is het de bedoeling dat er honderden woningen komen. Daar werden door verschillende aanwezigen kritische opmerkingen over gemaakt. Zo is er onvrede over het feit dat een klein percentage van de bebouwing zestig meter hoog mag worden.

Voorstanders van de toekomstige ontwikkeling van het gebied waren er ook. Zij beklaagden zich over het negatieve imago dat de Floriade de afgelopen jaren in hun ogen heeft gekregen.


reacties (5)

 • ron

   

  Herstel: er zitten 86 wooneenheden in 1 side by site toren dus max 8 torens. 2 st op elke hoek zou betekenen dat er nog een leuke ruimte aan natuur zou kunnen blijven. en de camping met gemak kan blijven. voor alle waterwoningen zou er ook maar zo 1 of 2 torens minder kunnen.

  reageer
 • Ron

   

  gemeenteraad: even een rekensommetje: Floriade 5 % mag 60 m hoog dat is dus 24,420 m2. 1 gebouw van side by side is: 32 m x 18 m = 576 m2 ; dat betekent dus dat er 42 side by side torens van 60 m hoog mogen komen. Betekent dat als we het hele vierkant zouden willen vullen in 1 aaneengesloten rij er hooguit 40 meter zit tussen het ene en het volgende gebouw (de gemiddelde persceelsdiepte van een eengezinswoning met tuin is 30 m) natuurlijk kan je ze ook anders verdelen maar het geeft wel een voorbeeld van de vrijheid van dit idiote plan). andere kant is dat er 80 ? woningen in 1 gebouw passen en er dus maar max. 9 gebouwen mogen komen. Kortom het plan is zo vaag en kan je zoveel kanten mee op. dat het eigenlijk totaal niets regelt en zegt. en daar had men dan wel 8000 pagina's voor nodig

  reageer
 • Hannes

   

  Het zou eerder van toepassing zijn als de gemeenteraad en de overkoepelendeorganisatie eens goed en praktisch gaat nadenken over een andere locatie waar men een garantie gaat creëeren om te voorkomen dat men niet in een financiële debacle terecht gaat komen. Want het verkeerd uitgekozen kwetsbare locatie!, is nu nog financiële totaal niet te overzien wat het allemaal teweeg zou moeten brengen!. Juist om dat twee projecten tegelijk in ene geforceerde scenario op lange termijn zijn waarden moet kunnen bepalen!. De Floriade zal met vraag en aanbod voor de toekomst nog kans van slagen hebben als men het los gaat zien van de zo doorgedramde woonwijk waar het uiteindelijk omdraait!. Prachtige voorbeelden genoeg aangegeven waarbij de continuïteit van Almere in al zijn hoedanigheid een lang verwachte en een financiële-economische karakter teweeg zal brengen!!. Hierbij speelt ervaring en intuïtie in het gehele project met een maatschappelijkesamenwerking een belangrijke rol!!.

  reageer
 • Pzaal

   

  Kantoren staan leeg, Almere poort is nog nieteens voor de helft bebouwt en wordt voor miljoenen afgeschreven op bouwgrond. Dan willen ze wel een dure Flopriade gaan houden met een miljoenen rest schuld, waar daarna weer huizen en flats en kantoren voor terug moeten komen??. Nadenken binnen de gemeente bestuur?. het kan niet in Almere!.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Floriade is 2022! Over vijf jaar! Als we alle toekomstige projecten afbalzen omdat er nu tijdelijk een tekort is....wordt het dus nooit wat. Het is alsof je geen huis koopt omdat je toevallig alleen deze maand wat krap zit.

 • Ron

   

  Jammer dat ik de ruimte na 20 minuten al moest verlaten . Ik was er graag bijgeweest. Wat me wel opvalt in de rapporten (het schijnen 8000 paginas te zijn) dat overal het positive wordt opgehemeld en goedgepraat en het negatieve gebagatelliseert. En wat mondeling als vraag en commnentaar door mij is gemeld niks mee is gedaan. Maar ach als je het schriftelijk indient doet men er ook niks mee. Om onbegrijpelijke reden moet ik toch steeds denken aan de reden waarom mensen trump stemmen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert