Gesteggel over rotonde Emmeloord

EMMELOORD
De gemeenteraad in Noordoostpolder beslist maandagavond of er op de onoverzichtelijke kruising van de Espelerlaan, Koningin Julianastraat en Onder de Toren in Emmeloord een rotonde komt. Het is al jaren een wens van de gemeente.

De direct omwonenden van de kruising willen graag dat het verkeer in hun straten veiliger wordt. Maar zij willen die rotonde liever niet pal voor hun deur. Ze zijn bang dat het verkeer straks veel dichter langs hun huis komt. Ook vrezen bewoners waardevermindering van hun woning en denken ze dat ze door de rotonde met de auto straks moeilijk van en naar hun huis kunnen rijden.

De bewoners hopen dat de gemeenteraad een alternatieve oplossing wil overwegen. Pal naast de kruising ligt al jaren een ongebruikt grasveld. Tot nu toe houdt de gemeente voet bij stuk om de rotonde te bouwen op de plek die jaren geleden bedacht is.

reacties (16)

 • Joep

   

  Als je daar woont, snap ik dat je er mee zit! Die wethouders verzinnen wel vaker dingen waarbij ze lak hebben aan de burgers. Probleem van dit kruispunt is feitelijk veroorzaakt door de afsluiting van de Beursstraat en daarvoor nog de afsluiting van de Kettingstraat. De gemeente heeft feitelijk een rondweg om het centrum gecreëerd, waar jullie net op het drukste punt wonen. In het hele Provast gemeente plan is de rode draad wel dat ze eerst al het geld hebben (geleend en) uitgegeven, en dat er nog geen euro van de ontwikkelaars is gevraagd/gekregen. Inderdaad lekker onnozel dat ze Sinke hebben uitgekocht, voordat het zeker was dat dit nodig was. Dat soort gasten zorgen voor een hoop frustraties en stijgende belastingen. Geld van een ander geeft ook zo lekker weg.

  reageer
 • Marianne

   

  Jammer dat je gezeur vind . Als wij daadwerkelijk mensen in gevaar gaan brengen omdat onze oprit voor de helft verdwijnt en wij daardoor achteruit de weg op moeten rijden met de auto. Hopende dat andere weggebruikers goed opletten en niet achterop de auto klappen. Is dat een legitieme reden om een andere oplossing te willen. Het grote drama in de spits in Emmeloord is een kwartiertje later thuis zijn. Je kunt ook omrijden . Maar nogmaals, de rotonde vinden wij geen.probleem. de positie wel.

  reageer
 • Marianne

   

  Klopt Harry het is een raar kruispunt. Maar dat heeft de gemeente een aantal jaren terug zo beslist en daarvoor was het eenrichting verkeer . En daar heb je het , de beslissing die keer op keer snel genomen wordt zonder verder te kijken.Dat heeft veel geld gekost , die fouten.Alleen is een foute rotonde moeilijker te corrigeren. En kost heel veel geld. Maar gelukkig is dat gemeenschaps geld. En betalen we dat met zn alle. P.s. wij als omwonende hebben nog nooit iets tegengehouden., ze willen nu pas de rotonde aan leggen. De jaren hiervoor heeft de gemeente nooit stappen ondernomen. Misschien is er een oplossing. Dus laat de wethouder nu zelf even op de rem trappen.

  reageer
 • Inderdaad inleving van een Wethouder ontbreekt.

   

  Het publiekelijke domein zo te verkwanselen aan een makelaar is wel vermakelijk.Hieruit valt op te maken dat kennis overheerst.Jammer dat een College zich zo laat manipuleren. Dat er een hoofdleiding ervoor moet worden omgelegd lijkt meer dan het is.Deze kosten zijn best wel over aantal jaren uit te smeren.

  reageer
 • Marianne

   

  Klopt Joep, het zou dure grond zijn. Maar de gemeente heeft jaren terug een hele foute deal gesloten met het bedrijf die heel misschien ooit daar gaat bouwen. De grond kost een behoorlijk bedrag, maar omdat dat bedrijf moet verhuizen krijgen ze dat exacte bedrag van de gemeente . Verhuiskosten. Dus dan kom je qua opbrengst op 0 euro uit. Prachtig geregeld . Of niet. En wij wonen daar al 15 jaar. Het bestemmingsplan van.provast bestond toen nog niet. Dus konden ijj niet weten van de hersenspinsels van een wethouder.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • hoe dom en stijfkoppig kan je zijn als gemeente....

  reageer
 • Joep

   

  In een mooie oude woning aan een drukke weg wonen heeft nou eenmaal nadelen. Als die huizen op een woonerf stonden, had ik er ook wel willen wonen! kennelijk woonden die mensen er al toen het nog niet zo druk was. Maar los daarvan staat dit toch gewoon in het bestemmingsplan? Dan kunnen ze toch gewoon plan schade krijgen, ik vind het ook zo wat als wij die dure bouwkavel in moeten leveren voor die paar bewoners die dit al jaren wisten

  reageer
 • GJV

   

  Het wordt tijd dat er nu eens actie ondernomen wordt, zo ook voor de rotonde kruizing Moerasandijviestraat_Espelerlaan. Ook deze stond jaren geleden al gepland.

  reageer
 • Verkeersdrukte

   

  De raad kiest vanavond tussen het belang van zes woningeigenaren,die bijna bovenop de geplande rotonde komen te wonen(zie verder reactie Marianne)de raad kiest ook voor het algemeen belang van alle inwoners,daarnaast dient de raad rekening te houden met een bedrijf,wat 8 jaar geleden een optie van eerste koop heeft gekregen op de voormalige CWI lokatie.Dit bedrijf heeft haar kantoorpand op de Deel verkocht aan de Gemeente en huren het nu terug net zo lang dat de Gemeente deze grond nodig heeft,niks mis mee zou je denken,alleen bij opschuiven van de rotonde,komt deze in een ander bestemmingsplan te liggen.Bovendien bij opschuiven komen er 2 grote watertransportleidingen van 400mm, verder onder de rotonde te liggen dan nu het geval is en dan kan Vitens lastig gaan doen over verleggen( 25.000 euro)tip voor raadsleden: vraag niet aan uw Burgers wat zij willen,maar vraag aan hen hoe zij uw besluit over deze rotonde hebben ervaren,als deze eenmaal is aangelegd.Kijkend naar deze situatie,lijkt mij een juist besluit niet zo moeilijk.

  reageer
 • Bert van der graaf

   

  Gemeente.doe toch niet zo moeilijk.luister toch eens naar je burgers.denk es in oplossingen en niet in problrmen Weg met dat bureaucratisch geneuzel en het star vasthouden aan regeltjes. schuif dat ding gewoon iets op. Denk nou eens aan de veiligheid en het woongenot van je burgers. Kom op mouwen opstropen en ga er voor.

  reageer
 • Carry

   

  Helemaal mee eens! Gewoon een paar meter opschuiven. Kost niets meer. Alleen ruimtelijk inzicht van de gemeente. Helaas zal deze wel weer ver te zoeken zijn.

  reageer
 • Willem

   

  Omwonenden houden geen rotonde tegen maar zeggen tegen de gemeente leg de rotonde aan op het grasveld waar vroeger het arbeidsbureau stond. Daar is ruimte genoeg en kun je in het voorjaar met de aanleg beginnen

  reageer
 • Münster

   

  Gewoon beginnen met de rotonde . Het is al veel te lang uitgesteld ,en een groot drama in de spits. De bewooners moeten niet zo zeuren,ooit wist je dat het drukker zou worden en dat dit er aan zat te komen,en ja ik heb ook veel verkeer langs mijn huis. Anders moet je gaan wonen in een hutje oo de hei.

  reageer
 • Marianne

   

  We willen helemaal niets tegen houden. We zijn namelijk niet tegen een rotonde Maar zoals de rotonde nu komt te liggen is de groenstrook tussen verkeer en onze huizen verdwenen. Waardoor de opritten verdwijnen. En wij niet meer kunnen draaien zodat we met de autoneus naar voren de weg op kunnnen. Ook moet er in de nieuwe situatie , achteruit over een zebrapad in en uit gereden worden. De vrachtwagens denderen straks op 6 meter afstand langs onze ramen . Graag zouden we de rotonde iets opgeschoven zien waardoor de groenstrook in tact blijft. Dat is ong. 5 meter. En wij dus ook veilig in en uit kunnen rijden. En het verkeer op dezelfde afstand van onze huizen blijft als nu. Dat is alles wat we willen. De rotonde is voor de veiligheid van de burgers , zegt de wethouder. Maar hij vergeet voor het gemak dat wij daar ook bij horen, en deze burgers mogen zelf hopen dat ze zonder kleerscheuren thuis komen en weggaan. Een paar meter en dan is al deze ellende er straks niet. Dat lijkt mij niet te veel gevraagd. Ik vraag me af of de wethouder ooit daadwerkelijk is komen kijken naar wat er straks gebeurt met onze situatie. Of is hij voor het gemak op zijn kantoor blijven zitten. En goedkeurend naar een tekening heeft zitten kijken. Dezelfde die ons pensioen in gevaar brengt vanwege waarde vermindeing van het huis. P.s ligt hij er straks toch zo . Dan, zo zegt de wethouder: "dan moet de rest van het verkeer maar goed uitkijken" Als wij 2,5 meter op de rotonde / zebrapad achteruit komen , want dan pas kunnen wij vooruit rijden. Hoe veilig wordt het voor de rest van het verkeer en dat zijn jullie dus. Voetgangers , fietsers en automobilisten. Ik wens jullie net als ons heel veel succes. En alvast sorry voor de schade.

  reageer
 • Emmeloorder

   

  Dit bericht is van zondag 13 november. In het filmpje wordt gesteld dat de gemeente vanavond een besluit neemt. Sinds wanneer werken ambtenaren...........op zondag??

  reageer
 • Harry

   

  Rare en gevaarlijke drukke kruispunten. Omwonenden houden dit al te lang tegen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert