Straatpraat: veiligheidsmaatregelen intocht Sint

De landelijke intocht van Sinterklaas in Maassluis heeft dit jaar een grimmig karakter. Rond het kinderfeest zijn demonstraties en acties aangekondigd, waardoor vergaande veiligheidsmaatregelen nodig zijn.

Een van de maatregelen is dat iedereen, dus ook kinderen, door detectiepoortjes moet lopen. Dat moet voorkomen dat demonstranten zich tussen het andere publiek mengen. 

Wij peilden in Almere Haven wat de meningen zijn over de ophef rond rond de aankomst van de goedheiligman.

reacties (3)

 • eva

   

  Jee , wat erg er zijn poortjes om te beveiligen! Een land waar de minderheid die hier naartoe is gekomen en zich heeft vermeederd om een fijn leven te leiden in Nederland, maar wij worden nu onder de voet gelopen. De pieten zijn in het sinthuis verandert in clows, vreselijk clowns, het moet niet gekker worden! fijne dag

  reageer
 • Jip

   

  Hoe zielig kan je zijn als oudere om te demonstreren op een kinderfeesten. Echt een zielige vertoning!

  reageer
 • Jan

   

  Om even aan te geven hoe de tegenstanders hierover denken, die hebben al laten weten om zich niets aan trekken van verordeningen en te willen protesteren op plekken die ZIJ uitkiezen, en niet waar ze die toegewezen krijgen. Oftewel, men is er op uit om zoveel mogelijk de boel te willen verstoren en ellende te veroorzaken. Dit is in min ogen een vorm van terrorisme. De zeurpieten willen dus de kinderen wel degelijk treffen, en op die manier de ouders, om zo iets te proberen te forceren. Dit is allemaal nog lang niet voorbij, en misschien wordt het hoog tijd dat de politiek zich hier mee gaat bemoeien, want dit leidt tot hele nare toestanden. Waar blijven de leiders van dit land nu? Durft men niets om dat de verkiezingen er aan komen, en men weet dat een overgrote meerderheid wil dat de figuur Zwarte Piet gewoon blijft?

  reageer
 • Jan.

   

  Ze zouden deze tegenstanders een verbod moeten geven om te komen, word dit toch geschonden dan oppakken en vastzetten tot 6 december. Ze hebben het al zover dat zwarte piet al bijna is verdwenen enkel is het nooit genoeg voor deze gasten.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert