Duizenden bomen weg om essentaksterfte

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder gaat de komende tijd ruim 2000 essen kappen. Dat is nodig omdat de bomen zijn aangetast door de ziekte essentaksterfte. 

Onlangs meldde de gemeente al dat door de essentaksterfte bijna 400 essen langs de Kamperweg om gaan. Inmiddels is duidelijk dat ook langs andere buitenwegen en in enkele dorpsbossen veel bomen ziek zijn. 

Ook zo'n 100 kastanjebomen in de dorpen en Emmeloord worden gekapt. Deze bomen hebben een bloedingsziekte. De gemeente zegt op termijn een mix van boomsoorten terug te plaatsen.

reacties (4)

 • noppie

   

  gratis openhaard hout, af te halen bij de gemeente

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  Zoveel ineens, had ‘men’ daar dan (bijvoorbeeld) gisteren of eergisteren pas zicht op? Wat moet, dat moet, terwijl wellicht niet ‘alles’ moet! Als die vermeldde: 'Mix' maar niet, een beslissend té hoog niveau van gezellig 'BOMEND' zich oriënterende, projectontwikkelaars gaat bevatten! JC.

  reageer
 • hoe lang

   

  Gemeente plaatst op termijn bomen terug.... Op welke termijn en maand, jaar, lustrum of een decennium?? Ieder met een keurmerk gecertificeerd houtverwerkend bedrijf moet een boom terugplanten voor iedere boom die gekapt wordt. Waarom de gemeente dan niet?

  reageer
 • Alex

   

  Het komt de gemeente vast goed uit dat de bomen langs de Kamperweg op tijd weg zijn, voordat ze vanaf komende week de weg opnieuw gaan asfalteren en verbreden...of waren ze écht ziek?.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert