Geen vuurwerkvrije zones bij jaarwisseling

ALMERE
Dit jaar komen er nog geen vuurwerkvrije zones in Almere tijdens de jaarwisseling. De gemeenteraad is verdeeld over de vraag of bepaalde wijken vuurwerkvrij zouden moeten worden.

Dat bleek tijdens een discussie die was aangezwengeld door GroenLinks. Die partij wilde weten hoe de andere fracties tegenover dergelijke zones staan en welke andere maatregelen er genomen kunnen worden tegen de overlast van vuurwerk.

Diverse partijen voelen er wel voor om het afsteken van vuurwerk op bepaalde plaatsen in de stad te verbieden, andere partijen voelen daar niets voor omdat ze hechten aan de traditie van het vuurwerk.

Moeilijke en dure controle
Burgemeester Weerwind wees de raadsleden er op dat het moeilijk en duur is om te controleren of er in zo'n vuurwerkvrije zone echt geen vuurwerk wordt afgestoken.

In de loop van volgend jaar wil GroenLinks opnieuw met de raad bekijken hoe de vuurwerkoverlast verminderd kan worden.

reacties (10)

 • Haha mooi lekker knallen, wie neemt ook groen links nou serieus, kampioen traditie vernietigers die linkse rakkers. Al onze tradities worden vergald hier.

  reageer
 • Jan

   

  Vuurwerkvrije zones? Ga eerst maar eens zorgen dat er buiten de tijden dat het wel mag, nog, er eens gehandhaaft gaat worden. Zeg maar vanaf begin oktober bijvoorbeeld? Dat is een stuk nuttiger. Die ene dag is geen enkel probleem voor de meeste mensen. Maar drie maanden dat gedonder..

  reageer
 • Erik

   

  Mooi! Almere volgt daarmee het voorbeeld van onder meer Den Bosch, Eindhoven en Nijmegen. Steden met verstandige burgemeesters aan het roer, die zich niet laten foppen door gemanipuleerde meldpunten, enquetes die zo lek zijn als een mandje, en media die het verschil tussen mening en feit niet kennen dan welk bewust aan hun laars lappen. Ik zou zeggen: iedereen aan de vuurwerkbril, verhevig de strijd tegen illegaal (knal)vuurwerk in Europees verband en houdt een beetje rekening met elkaar. Dan komt het allemaal goed en blijft het leefbaar in dit land.

  reageer
 • Bas

   

  Illegaal vuurwerk is niet het probleem. Mensen die er niet mee om kunnen gaan wel, maar dat heeft niks te maken met illegaal vuurwerk. Als je naar België rijdt, en haalt daar vuurwerk, dan is er niks aan de hand hoor. Illegaal vuurwerk is zogenaamd gevaarlijk en knalt veel te hard, Het is een sport geworden van de politie om alles wat harder knalt dan een rotje een granaat te noemen. Illegaal vuurwerk is niet gevaarlijk, maar het kan uiteraard wel gevaarlijk gebruikt worden. Illegaal vuurwerk heeft bijna altijd een langere lont dan Nederlands vuurwerk, vaak een preburner en is vrijwel altijd CE gekeurd, dus goedgekeurd door europese unie. Nederland is het enige land waar heel veel vuurwerk illegaal is, terwijl in polen (waar zwaar vuurwerk het hele jaar door gekocht en afgestoken mag worden) nooit ongelukken gebeuren. In België en Duitsland is dat hetzelfde geval. Ik vind dat Nederland kritischer moet gaan kijken naar wat wel en niet gevaarlijk is en ze vuurwerk zoals nitraten, vlinders enz gewoon kunnen legaliseren, dus niet cobra's enz.

 • joop

   

  GroenLinks wil van alles. gun eens een ander wat.we hebben het over 8 uurtjes afsteken? weet goed waar u volgendjaar op gaat stemmen. traditie=traditie,pak het illegale vuurwerk nu eens aan dan Groenslinks.

  reageer
 • saskia

   

  gelukkig voor de liefhebbers word steeds gekker om alles maar te verbieden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jos

   

  Dat was weer zonde van de tijd

  reageer
 • Ed

   

  Zo'n verbod gaat m.i. te ver. Maar een discussie over de minder fijne kanten van deze "traditie",want die zijn er, moet kunnen.

  reageer
 • Patrick

   

  Mooi zo. Er worden al tradities genoeg kapot gemaakt tegenwoordig.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Jammer.

  reageer
 • Kees

   

  Gezeur over zwarte pieten nu weer gezeur over vuurwerk mensen die dit allemaal verzinnen get a live.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert