Leerling De Rietlanden in been gestoken

LELYSTAD
De politie heeft vrijdagmiddag een man aangehouden na een steekincident in de Grietenij in Lelystad. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats bij de sporthal van scholengemeenschap de Rietlanden. Agenten waren snel ter plaatse, omdat ze op de school aanwezig waren voor een gesprek. 

Volgens de politie kreeg een minderjarige jongen uit Almere ruzie met een aantal scholieren. Daarbij werd met een scherp voorwerp gestoken. Een 16-jarige leerling van de Rietlanden raakte daarbij lichtgewond aan zijn been. Hij is door agenten naar het naastgelegen ziekenhuis gebracht. Volgens de rector van de school gaat het goed met de jongen. De wond moet wel gehecht worden. 

Het is niet duidelijk wat er aan het incident vooraf ging. Volgens de rector was de verdachte geen bekende. Ouders die een kind op de school hebben, worden vrijdagmiddag per brief ingelicht over het voorval. 

reacties (11)

 • Anne

   

  Er lopen nu eenmaal mensen op de Rietlanden rond die dit soort gasten aantrekken. Pas op de parkeerplaats daar een heel groepje van die leerlingen die een vrouw in haar auto stonden uit te schelden en uit te dagen. Niet normaal meer.

  reageer
 • Rietlanden fan

   

  Wat een rot streek

  reageer
 • Echte lelystedeling

   

  Ik heb zelf op rietlanden en de brug gezeten en div vechtpartijen gezien, zelf meegemaakt en berichtgeving gelezen. Het draait ALTIJD om de raddraaiers of korte lontjespersonen die door het lint en met alles tekeer kunnen gaan wat ook voorhanden is. Mijn oudste zit nu examen rietlanden en jongste 2e jaar groenhorst en ja..... verschillende soorten van huidig beleid wat menigeen ouder niet snapt. Daar zijn andere forums voor om dit te beslechten. Feit is hier dat een onbekend persoon niet van de school en ook niet uit de stad met voorbedachte rade iets moest oplossen in onze stad op een school van ons. Heeft de school nix mee te maken maar JUSTITIE DES TE MEER. Buitenproportioneel straffen (een voorbeeld stellen) lijkt mij een passende straf.Hij had een mes op zak......

  reageer
 • Mrs.Right

   

  Wat jammer dat de discussie hier over de rol van de school gaat, volgens mij gaat het hier om een vechtpartij buiten een schoolplein De discussie zou dus moeten gaan over de opvoeding/rol van de ouders. Ik ben overigens van mening dat er ook bij voorvallen binnen een school veel te snel naar de school gekeken wordt. Ouders zijn verantwoordelijk voor de opvoeding van de kinderen. Het is natuurlijk heel kortzichtig om te zeggen dat dit alléén op de SGL/Arcus of Rietlanden gebeurt. Rietlanden is in korte tijd extreem gegroeid qua aantal leerlingen, barst uit zijn voegen dus kans op excessen is dan ook groter. Bij SGL en Arcus is dit nu minder het geval maar dit is een golfbeweging die al jaren bestaat.

  reageer
 • Van lelycentre

   

  Ongelooflijk zijn jullie gestoord Lelystad word maar erger en erger

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • saar

   

  Grapapig om te lezen,dat men als kleuters,elkaar in de haren vliegt,om wie op welke school zit en waarom. Het punt is,dat een etterbak,een ander gestoken heeft. Dat wordt naar de achtergrond geschoven,omdat men het belangrijker vindt,als ouder te kiften,welke school beter is. Ik heb gelachen,zie hier de onverdraagzaamheid,in een notendop. Niet de daad is meer belangrijk,of erg,nee,het eigen gelijk staat bovenaan.

  reageer
 • Ikke

   

  De jongen die gestoken heeft was geen leerling van de rietlanden. Laat dat even duidelijk zijn!

  reageer
 • Sylvia

   

  Ongelofelijk zeg, het gaat daar echt dezelfde kant op als al een poos op de SGL aan de hand is. Mijn kind gaat volgend jaar mooi naar t Groenhorst want hier zit toch niemand op te wachten!!!

  reageer
 • Roy '85

   

  Neem aan dat je kind eerst kijkt welke richting die op wil en dan pas een school kiest. Of hebben uw eigen kinderen geen zeggenschap. Hun zitten op school hoor u niet. Volgend jaar gebeurd het op groenhorst wat gaat u dan doen verhuizen. Onzin.... op elke school gebeurd wat

 • Louise

   

  De Groenhorst, Prima om te leren hoe je konijntjes moet verzorgen maar een baan vind je er niet mee.

 • Tuuk

   

  Ja, natuurlijk gebeurd dat niet op de Groenhorst! Kom maar omder die steen vandaan! Op alle scholen kunnen dit soort dingen gebeuren namelijk. Het zijn pubers die last hebben van hun hormoontjes en daardoor opstandig en prikkelbaar worden. Het gebruik van een mes is niet goed natuurlijk, maar dit vind echt niet alleen bij de Rietlanden en SGL plaats hoor! Zelf vorig jaar getuigen gewrest van een vechtpartij vlakbij de Groenhorst. Ik heb 1 zoon op de Rietlanden gehad nooit problemen gehad, heb er nu nog 1 op de Groenhorst en ook geen problemen en zelf op de SGL gezeten en ook nooit problemen gehad!

 • Lelietje

   

  En een jongen uit Almere kan de Groenhorst niet vinden? Wat een onzin. Dit kan overal gebeuren, hoe triest dat ook is.

 • henk

   

  Ja allemaal gelijk over 1 kam scheren. Een beetje naief van je om te zeggen dat groenhorst beter is, je kijkt zeker niet verder dan je neus langs is. want wat daar gebeurt is al helemaal niet best. Rietlanden is een goede school die al zijn zaakjes op orde heeft en direct ingrijpt als er iets is. En niks verbergt of achterwege houdt zoals groenhorst.

 • bryant bodemeijer

   

  ik ben bij het incident geweest. er was bijna niets te zien. we hebben bijna de hele pauze voor een lint gestaan omdat we niet van het schoolplein af mochten van de agenten die ter plekke waren. uiteindelijk mocht je weg maar wel onder controle.

  reageer
 • anoniem

   

  Ik zit zelf op de rietlanden en werd zelf bedrijgt met een mes op mn telefoon Iedereen zeurde Wrm heb je de polietie gebeld wrm dit wrm Maar als ik het niet had gedaan was ik ook zo beland en de school wou niks doen

  reageer
 • Jos '56

   

  Als je op de Rietlanden zit zou ik toch maar eens beter opletten tijdens de les, bedrijgt Foei :-)

 • Kaaslander

   

  Ik zag het live gebeuren was wel schokkend! Kaas.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert