55 auto's in beslag genomen bij verkeerscontrole

ALMERE
Bij een grote verkeerscontrole in Almere zijn donderdag 55 auto's in beslag genomen. Dat meldt de politie. Drie bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren. Twee mensen zijn aangehouden omdat ze nog een gevangenisstraf moeten uitzitten. Ruim 20 bestuurders hebben direct openstaande schulden betaald.

De politie deelde 22 bekeuringen uit voor onder meer het rijden onder invloed van drugs of alcohol. Twee personen zijn aangehouden voor het bezit van drugs en een vuurwapen. 

De controle was een gezamenlijke actie van de politie, de belastingdienst, de douane en justitie. In totaal zijn er in Almere bijna 20.000 kentekens gescand. Uiteindelijk zijn rond de 200 voertuigen gecontroleerd.   

 
 

reacties (14)

 • buitenwegbewoner

   

  20.000 kentekens gescand, waarvan slechts 1% meegenomen voor controle. Van de gecontroleerde 200 voertuigen zijn er 55 in beslag genomen, dus 25%!!! Daarnaast 22 bekeuringen voor rijden onder invloed; dus 10% van de aan de kant gezette voertuigen. Duidelijk nodig deze acties! Goed dat er op veiligheid (verboden wapenbezit / verlopen APK / rijden onder invloed / openstaande gevangenisstraf) wordt gecontroleerd en daarnaast op openstaande schulden (eerlijk naar de mensen die wel netjes belasting / boetes betalen)

  reageer
 • Flevoburger

   

  Controles zijn best wel goed. De maatschappelijke verontwaardiging is overigens heel begrijpelijk. Als je als overheid keer op keer faalt, liegt en bedriegt, de burgers flink laat bezuinigen en de bobo's zelf iedere keer buiten schot blijven. Tja, dan vraag je er om. Trump heeft nou niet echt direct gewonnen vanwege zijn "geweldige programma". Iedereen was verbijsterd bij de uitslag van het Brexit referendum. De maatschappelijke ontevredenheid is groeiende. Zorgelijk......

  reageer
 • Kareltje

   

  "De politie deelde 22 bekeuringen uit voor onder meer het rijden onder invloed van drugs of alcohol." Kun je nagaan hoeveel randdebielen er op een doorsnee avond onder invloed achter het stuur kruipen. Meer van dit soort controles graag (alleen jammer van die fopstrafjes).

  reageer
 • esad

   

  Prima veel vaker controleren.

  reageer
 • Robbert

   

  Kan je nagaan, als ze weer grenscontroles gaan invoeren. Hoeveel wordt er dan niet binnen gehaald.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • vlefo

   

  Goede actie, veel vaker doen, en het "tuig" van de straat halen.

  reageer
 • Jaja

   

  Scan dan ook het "tuig" met hun leasebak die vergeten de bijtelling te betalen.

 • Wimpie

   

  Top mooi werk hulde. Prima veel vaker controleren....

  reageer
 • Hn

   

  Zelfs de politie gaat voor winstmaximalisatie.

  reageer
 • Ikzelf

   

  Het is natuurlijk leuk dit te roepen, met personen aanhouden die een wapen hebben is op zich niets mis. helaas houdt de politie met extreem grote regelmaat controles in Almere, vaak kleinere voor een simpele auto check en de rollerbank voor de scooters. Een keer opzich zal dat niet erg zijn als er niets aan de hand is, maar als je elke keer mee word gevraagd, 10 minuten moet wachten tot deze ambtenaren eens klaar zijn met je scooter om je erna weer verder te laten gaan word het wel irritant en begin je jezelf af te vragen of het wel met verkeersveiligheid te maken heeft en niet gewoon de zakken gevuld moeten worden. Ik snap daarom wel dat ze dit naar voren brengen, het is te vergelijken met een inbreker die voor 10.000 euro spullen speelt en daarna een post doet dat hij 1000 euro heeft gevonden en heeft teruggebracht naar de eigenaar. Bedankt roverheid.

  reageer
 • Wout

   

  Goed werk. Het is zo nodig om vaak uit te voeren, idem met preventieve controles in specfieke gebieden, het toont aan dat het hard nodig is.

  reageer
 • Taal & Order

   

  Onaangekondigd. Plotseling is dubbel. Van = met onze centen.

  reageer
 • Pzaal

   

  Ik zeg vaker doen. Onaangekondigt en plotseling.

  reageer
 • kees d.

   

  Verkeerscontroles hebben totaal niets te maken met de Belastingdienst, Douane en Justitie. Als deze diensten verkeerscontroles nodig hebben om hun zaken op te lossen doen ze iets vreselijk fout van onze centen. Ik zou zeggen ambtenaar gewoon aan je werk gaan en niet voor de makkelijke weg kiezen.

  reageer
 • Tsja

   

  Tsja....... als je hier iets tegen hebt had jij dus ook "gepakt" moeten worden !

 • Hans

   

  U moet mij toch eens uitleggen wat er mis mee is als politie, belastingdienst, douane en justitie in een gezamenlijke actie proberen onze stad weer een stukje veiliger te maken, openstaande boetes te innen en veroordeelde criminelen achter de tralies te brengen. Volgens mij doen ze dus precies het werk wat ze moeten doen en van mij mogen dergelijke acties veel vaker plaatsvinden; geeft mij een prettig gevoel. Maar wellicht is het aanbevelenswaardig als u eerst goed nadenkt als u iets op internet plaats en niet alleen u onderbuikgevoelens wereldkundig maakt.

 • Almeerse

   

  Deze mensen hebben iets fout gedaan en moeten betalen of boeten. Prima toch dat ze op deze manier tegen de lamp lopen?!

 • Frans

   

  'Ambtenaar, gewoon aan je werk gaan...' Wat een minachtende reactie, terwijl deze manier van werken juist de hardnekkige weigeraars tot betalen dwingt.

 • almere

   

  klopt als je ze nodig hebt zie je ze niet en hebben geen tijd ervaring hier maar contole,s doen dan staan ze voor aan hier in almere .

 • Job

   

  De wijze waarop gajes van de straat gehaald wordt is toch niet van belang?! Als het maar gebeurt. Blijkbaar is de verkeerscontrole een prima middel!

 • VV.W

   

  Moeten ze vaker doen! Je ziet het het gaaies loopt gewoon op straat, je moet ze alleen even scannen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert