Werkstraf voor ontucht met verstandelijk beperkt kind

EMMELOORD
Een vrouw (58) uit Emmeloord is veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. De vrouw heeft zich volgens de rechtbank in Lelystad als hulpverlener schuldig gemaakt aan ontucht met een aan haar zorg toevertrouwd minderjarig meisje tussen 2007 en 2014.

De Emmeloordse liet het verstandelijk beperkte meisje onder meer op haar blote borsten inslapen en ze mocht ze dan vasthouden. Zelf betwist de vrouw dat er een seksuele intentie achter zat. Volgens haar werd het meisje er kalm van. De rechtbank is van mening dat het in strijd is met de sociaal-ethische norm.

Aanvankelijk werd de vrouw er ook van verdacht dat zij de borsten van het meisje betast zou hebben, maar dat acht de rechtbank in tegenstelling tot de officier van justitie niet bewezen.


 

reacties (4)

 • mark

   

  Ik denk juist in deze tijd dat men alert moet zijn wat je doet. deze mevrouw moet dit geweten hebben, zeker ook omdat er zoveel gebeurt in de zorg. Je mag dit niet doen, wanneer je iemand geborgenheid wilt geven zijn er tal van andere mogelijkheden. En niet het bieden van blote borsten. Deze mevrouw moet dit weten, zeker want ook zij is moeder. Kan me niet voorstellen dat er op deze manier geborgenheid wordt gegeven,

  reageer
 • Ellen

   

  Het zal je kind maar zijn die je vol vertrouwen in deze handen achterlaat. Het is niet proffessioneel. Dikke punt. En waar een borst allemaal voor dient en oorsprong heeft is totaal niet relevant. Dit persoon zou scholing nodig moeten hebben en onder toezicht moeten staan op het werk. Maar wellicht andere beroepskeuze had ik als ouder wel gewild.

  reageer
 • baca

   

  Zo te horen ben je lid van de stichting martijn. Kinderen dienen ten alle tijden beschermd te worden tegen individuen die onder het mom van dit soort fratsen dit soort onzin uitkramen.

  reageer
 • Ed

   

  Nee, ondergetekende is geen pedofiel. En kindermisbruik moet mijns inziens zwaar worden bestraft. Ik heb slechts wat tegenwicht willen geven omdat deze hulpverleenster, ook al heeft ze niet professioneel gehandeld, misschien niet het stempel van kindermisbruikster verdiend. Dus Bikers Against Child Abuse: denk goed na voordat jullie mensen beschuldigen (zoals in jullie reactie) en een heksenjacht ontketenen.

 • Ed

   

  De rechter heeft in al zijn/haar wijsheid gesproken. Dat er in strijd met de beroepscode en zekere normen is gehandeld, zal ongetwijfeld waar zijn. Maar om deze hulpverleenster vervolgens aan te klagen alsof ze een aanrander of kinderverkrachter is, dat gaat m.i. alle perken te buiten. Wie bij een ontblote borst alleen aan ontucht kan denken en niet aan het bieden van geborgenheid en troost, lijkt te zijn vergeten wat de primaire functie van die borst is. Ik hoop maar dat het betrokken meisje de politieverhoren en de verdere ophef rond deze rechtzaak goed heeft doorstaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert