Jager schiet zichzelf in been door val

LELYSTAD
Een jager is aan de Wisentweg in het buitengebied van Lelystad zaterdagmorgen gewond geraakt. Dat meldt de politie.

Volgens een andere jager is de man in een weiland gestruikeld. Door de val ging zijn geweer af en kwam er hagel in het onderbeen van de jager terecht. De gewonde jager is inmiddels naar het ziekenhuis gebracht.

De politie doet onderzoek. 
 

reacties (25)

 • Nathalja

   

  Ik zie reacties voorbij komen waar je haren van overeind gaan staan en dat is triest. Hoe je er ook tegenaan kijkt, jager of geen jager, ik wens de man beterschap....want een onderbeen moeten missen is niet iets wat je iemand gunt. Jagen hoort er nou eenmaal bij en ik denk dat we het niet moeten verwarren met stropen. Een goede jager, weet wat hij schiet en schiet ook raak, het geschoten wild wordt ook meegenomen. Wat ik walgelijk vind is de jacht waarbij de dieren gevoerd worden op een bepaalde plek om vervolgens door een "plezier jagertje" aangeschoten wordt en voor oud vuil dood ligt te gaan in de struiken. Begrijp me niet verkeerd, jagen is niet mijn ding, maar ik begrijp wel dat het voor behoud van flora en fauna soms wel nodig is.

  reageer
 • Serena

   

  Nog effe en dan hebben de dieren in de natuur geen bossen meer, mensen die gillen over" hun hebben nog het vrije leven deze hazen"... Ja voor hoelang nog??? Wij mensen willen veel nieuwbouw, grotere snelwegen.. En als ze een vos in hun woonwijk zien gaan ze gillen... Ik weet dat de populatie hazen of wat voor wild dan ook soms afgeschoten moet worden, maar... Toch link dat de jager met geladen geweer te val komt.. Je zou maar in de buurt zijn met je hondje b.v... En denk eens aan het afpakken van de natuur mensen!!!!! Want dat doet u.... Fijne dag.

  reageer
 • theo lampek

   

  Wat een verhaal zeg. Maar ja. Gods wegen zijn ondoorgrondelijk. Ik heb zelf mijn kat moeten laten inslapen omdat hij gebeten wat Door een rode hond met van die lange tanden. En dan nu dit weer.

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Komt wel vaker voor in die kringen, doet mij denken aan die bekende ex- bankier.

  reageer
 • Tane

   

  Blijkbaar waren jullie er allemaal bij en weten julie precies wat er gebeurd is..... Zo niet: Tijdens een drijfjacht loopt een jager met gesloten/geladen geweer door het veld. Zo wordt er en mag er worden gejaagd. Het kan dus heel goed zijn dat deze jager niets onveiligs deed maar dat hij gewoon domme pech had.

  reageer
 • Ed

   

  In je eigen been schieten is inderdaad pech hebben maar vooral erg dom. Wees maar blij dat hij niet een ander heeft doorzeefd: dan waren de reacties nog een stuk pittiger geweest......

 • laat alle reacties zien
 • Tsja

   

  Kogel in zijn been ik dacht dat ze met hagel schoten.

  reageer
 • grondstof

   

  Een jager behoort zijn wapen toch geknikt te vervoeren als hij ermee rondloopt? Juist om dit soort ongevallen te voorkomen is dat een regel, eigen schuld dikke bult dus voor deze amateur.

  reageer
 • Geert

   

  Diep trieste reacties hier.

  reageer
 • Knielus

   

  Ongelofelijk dat sommige mensen hier compleet los gaan over de jacht en vlees,zielig etc.. geeft wel een hoog niveau aan .

  reageer
 • Lelystedelinge

   

  Ik begrijp dat het in bepaalde gevallen "nodig" is voor de welzijn/overlevingskansen van het dierensoorten om er niet teveel op 1 plek te hebben, maar het feit dat er ook vaak nog lol aan wordt beleefd?! Kan het niet laten om toch even om de jager te glimlachen. Is mijn mening, punt. Ik kies er persoonlijk liever voor om dieren waardig te vinden en lief te hebben dan ze op m'n bord weg te verorberen. (Na vaak inhumane slachtigingen)

  reageer
 • Kees Prins

   

  Lieve dames, Lees mijn grotere stukje nog eens door. Het ongenuanceerde commentaar slaat kant nog wal wat jullie posten hier. Het heeft niets met het stukje vlees op het bord te maken! Verdiep je eens in de natuur dan gaan jullie het wel snappen dat het nodig is om overschot weg te jagen. Oh en ik ben GEEN jager, dit even ter extra info.

  reageer
 • frits

   

  Wie begon er over het stukje vlees dat tegenstanders van de jacht elke dag op hun bord zouden hebben? Je bent zelf met dat kulargument begonnen. Overigens zijn er gelukkig heel veel mensen die gaan vlees eten. En dat Nederland geen land zou zijn om konijnen, hazen e.d. in het wild te laten leven: zulke larie heeft nog nooit iemens verkondigd. Natuurlijk is er in Nederland ruimte genoeg voor zulke diersoorten, en voor de grotere diersoorten moeten we die ruimte maken door een goede ecologische hoofdstructuur. Dan maar minder ruimte voor de landbouwexport.

 • Schaapjes

   

  Mensen zeggen zulke onzin om hun eigen doen en laten te verbloemen. Feit is dat de meeste jagers die ik ken meer verstand hebben en liefde kennen voor natuur dan de sponsoren van natuurorganisaties

 • p.beks

   

  flink hoor met 20 mensen een dier op jagen . En dan opwachten en neer schieten.

  reageer
 • Schaapjes

   

  Beterschap. Jullie doen belangrijk werk

  reageer
 • Inwoonster

   

  Want? De natuur is van iedereen ook van de dieren dus. Nederland is overbevolkt... gaan we dan ook mensen die teveel zijn afschieten???

 • Bas

   

  Gevalletje karma. Ok doei!

  reageer
 • Rob

   

  Wat een reactie allemaal ps laat mij zeggen omroep felvoland schrijft met kogel dit is onjuist het is hagel de wond zal groter zijn daarbij heeft de jager niet goed gehadelt op geweer en safe op safe en vinger niet op trekken en met open geweer te lopen nu kan het zijn door val dat het geweer dicht klapt maar dan nog moet het op veilig staan het blijkt dat dit niet het geval was mocht dit wel zo zijn zeg ik vergunning intrekken. Ik ben zelf sport schutter dus weet wat ik zeg veiligheid is nummer 1 en dit wordt vaak door jagers niet gedaan daardoor worden de sport schutters gezien als onveilig.

  reageer
 • Bj

   

  Fijn om te zien dat er genoeg reacties zijn van mensen die enigsinds nadenken voor ze iets posten, hopen op spoedig herstel voor de arme man

  reageer
 • edith

   

  Helemaal geen medelijden met deze man. Hebben deze figuren (die zo nodig moeten jagen, niets anders te doen? Alleen maar omdat ze zo nodig n stukje wild op hun bord willen hebben? En dan ook nog beweren dat ze zo geweldig van de natuur houden.Hoe durven ze het eigenlijk te zeggen?

 • Kees Prins

   

  Gelukkig hebben de mensen die het zielig vinden voor de hazen elke dag een stukje vlees en meer dingen van dieren die in hokken en in donkere stallen leefden op hun bord. De jagers of natuurbeschermers zijn hard nodig om overschot en daardoor schade in te dammen. Maar vaak is dat niet uit te leggen aan deze mensen die het niet (willen) begrijpen. Ons land is geen land voor het zomaar in het wild kunnen laten leven van diverse diersoorten zoals konijnen, hazen, hertensoorten en zelfs vossen. Deze laatsten komen zelfs in de woonwijken hun voedsel halen. En dan klagen diezelfde mensen weer dat ze daar niet horen.... klopt, en daarom is de jacht nodig in NL.

  reageer
 • Ed

   

  Als de jacht nodig is in NL, zoals u zegt, dan wel graag de (dubbelloops) jachtgeweren uitsluitend in handen van vaklieden. Iemand die het presteerde om in zijn eigen been te schieten, had ook een willekeurige passant kunnen verwonden.

 • appie

   

  Wat een onzin reacties zijn er weer. Jacht en beheer is dit dit land noodzaak. Wie zegt er trouwens dat de jager in kwestie niet zijn geweer aan de schouder bracht op het moment van uitglijden. O ja, jagers zijn geen mensen die alleen maar met een geweer lopen,wildtellingen,natuuronderhoud en bijv. in de maaiperiode jonge reekalfjes redden van een maaimachine-dood en nog veel meer.Een jager is een natuurbeheerder en een verlengstuk van langdurig natuurbehoud . Maar de mensen die alles zielig vinden moeten eens gaan kijken aan het randje van industrieterrein Oostervaart en de aangrenzende woonwijken waar de vossen de bewoonde wereld intrekken en alles opvreten en plunderen wat ze tegenkomen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Jacht en beheer is dit dit land noodzaak." - onzin. Overigens ben ik dol op wild.

 • frits

   

  Geweldig. In grote steden als Londen en Berlijn lopen ook vossen in de woonwijken, zelfs vlakbij het centrum. En niemand haalt het in zijn hoofd om te roepen dat daarop gejaagd moet worden in zulk dichtbevolkt gebied. Gaat al vele tientallen jaren goed. Ik ben blij dat we in Lelystad ook bossen in de woonwijken hebben. Dat is het mooie van Lelystad. Als je dat niet wil, ga dan lekker in overbevolkt Amsterdam wonen. O ja, wel een waarschuwing, daar wonen ook gewoon konijnen in de buitenwijken.

 • Stevie

   

  Gelijk brevet intrekken... Dat is wel het eerste wat je leert, Je loop open knikken of de patronen er uit halen als je gaat lopen.

  reageer
 • Eric

   

  Nu is hij het haasje

  reageer
 • frits

   

  Gelukkig heeft ie geen ander geraakt. En wapenvergunning intrekken om verdere ongelukken te voorkomen lijkt me verstandig.

  reageer
 • ronald

   

  Lopen met een geladen geweer en niet op safe gezet volgens heeft hij dat niet zo geleerd heeft het konijntje weer geluk gehad 1-0 voor het konijntje .

  reageer
 • Max

   

  Daarom altijd vinger van de trekker.

  reageer
 • Edith

   

  Helemaal mee eens.

  reageer
 • Jan

   

  Mooi zo voelen ze zelf ook eens hoe het is.

  reageer
 • Pieter

   

  Alleen heeft het konijn de pech dat er geen medische hulp geboden wordt. Ik hoop dat de beste man zijn eigen risico kwijt is voor deze ongein.

 • Rick

   

  Wat een onzin! Zonder jacht lijden de dieren enkel maar omdat er onvoldoende leefruimte is. Er zijn niet of onvoldoende natuurlijke vijanden waardoor een populatie te groot wordt. Remedie, uit behoud en liefde voor de dieren, is jacht noodzakelijk. Bovendien kun je beter een konijn eten wat door jacht is gedood dan in een hok heeft geleefd. Die heeft namelijk een lekker vrij leven gehad!

 • Flevoburger

   

  Joh , ga eens een kijkje nemen in het slachthuis hoe dieren ( die niet echt een leuk leven hebben gehad) aan hun eindje komen. Wist je dat varkens bijvoorbeeld hele intelligente dieren zijn? Jagers moeten zich aan strikte regels houden en de dieren die zij afschieten hebben een mooi vrij leven in de natuur gehad. Daarbij hebben de jagers een belangrijke rol bij het beheren van een goede fauna.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert