'Te veel bouwregels in buitengebied'

NOORDOOSTPOLDER
De welstandscommissie zou zich niet moeten bemoeien met verbouwingen in het buitengebied. Dat vindt de VVD-fractie in Noordoostpolder.

De gemeente werkt momenteel aan een nieuwe welstandsnota. Daarin is opgenomen dat uiterlijke veranderingen aan boerderijen en schuren voorgelegd moeten worden aan de welstandscommissie. Dat kan volgens de VVD zo ver gaan dat het gebruik van een bepaalde kleur verf verboden wordt. De nieuwe regels voor het buitengebied verbazen de VVD, omdat juist in een groot deel van Noordoostpolder al welstandsvrij gebouwd mag worden. 

De nieuwe welstandsnota wordt maandag besproken in de gemeenteraad. 

reacties (9)

 • Evalu

   

  Windmolens hebben we keihard nodig voor onze economie. Dat kun je niet van Welstand zeggen.

  reageer
 • pieter

   

  Al die amateurpolitici in die gemeentes zijn helemaal gek van regels en voorschriften, dat maakt dit land zo onleefbaar en altijd is de gewone burger de pineut. De figuren die dit land met die overgesubsidieerde windmolens volbouwen zijn zo vrij als een vogel.

  reageer
 • Jan

   

  En wat is de omgevingskleuren dan van de loodsen en windmolens? Groen in de zomer, grijs in de winter? En de molens langs de dijk aan de polder- en waterkant verschillende kleuren zeker?

  reageer
 • Rob

   

  Welstandscommissie laat me lachen wat een clubje, ze kunnen zich beter druk maken over de horizon vervuiling aan windmolens die te pas en te onpas geplaatst worden alleen maar voor het geldgewin met als resultaat een laag rendement.

  reageer
 • Welstandscommissie ,Inderdaad hervormen!

   

  Vooral het landelijke beeld handhaven en de commissie zodanig samenstellen uit de eigen regio. Ook de termijnen verkorten van de behandeling en de regels niet ruimhartiger toepassen omwille van argariers die er wild west van willen maken.Opmerkelijk is dat moderne bouwstijlen totaal conflicteert met landelijke bebouwing in de directe omgeving,dat uitgangspunt wordt te ruimhartig toegepast. Opmerking:waarom worden die grote blokkendoos loodsen op de erven van agrariërs en de windmolens niet in de omgevings kleuren gemaakt ??worden

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • 075

   

  Snel veranderen. Weg met die welstandscommissie die niet eens hier uit de polder vandaan komt. Achtelijke regelgeving. En als je in bezwaar gaat en een gesprek aangaat kan ineens alles. En als je dan de rekening krijgt voor de leges worden de kosten dik berkend. Omdat mr uit zwolle of waar dan ook vandaan moet komen.

  reageer
 • Sjaak

   

  Kijk eens met je ogen open in het buitengebied. Zie en huiver. Veel rommelen en rotzooien maar aan.

  reageer
 • Evalu

   

  Veel van die lelijkheid voldoet aan de eisen van Welstand, dat maakt die club extra ongeloofwaardig.

 • Boerke

   

  Ach ze zitten zich weer te vervelen hoor. Dus nu maar de boeren lastig vallen.

  reageer
 • Evalu

   

  Welstandcommissie blinkt uit in eigengereide hoogmoedswaan. Het is niet goed of het deugt niet, om zelf maar wat te doen te hebben,

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert