Straatpraat: Killerkat bedreiging voor vogeltjes

EMMELOORD
Een killerkat houdt de gemoederen bezig in Groningen. De rode poes Sylvester zou een bijzondere bruine lijster hebben vermoord. De vogel was vrijdag gespot en vogelaars uit het hele land kwamen naar Groningen om het bijzondere exemplaar te zien.

Maar lang konden zij niet van de vogel genieten. Vrijdagmorgen werd de lijster dood aangetroffen in een tuin, de hoofdverdachte is Sylvester. 

reacties (13)

 • An

   

  Hebben wij ook aan de vogelgriep gedacht ?

  reageer
 • Jan

   

  Het meest verbazingwekkend van dit bericht, is het aantal reacties, van mensen die zichzelf veel te serieus nemen.

  reageer
 • Gert Jan

   

  Geeft toch niets. Katten zijn mooie dieren. Gewoon lekker los laten. Ze poepen tenslotte niet op de stoep zoals honden.

  reageer
 • kees d.

   

  Wat een gelul over een kat die een dode vogel heeft gevonden! Deze vogel een zeer zeldzame Bruine Lijster doet wat iedere lijster doet dekking zoeken in struiken waar het donker is. Nu is een raam van een woning ook donker en zodoende heeft dit dier zich tegen het glas dood gevlogen en veel later (de ogen waren toen al ingedroogd) is deze vogel gevonden door een kat die er verder niets mee heeft gedaan dan alleen maar bij het baasje gebracht.

  reageer
 • grondstof

   

  Een natuurlijk iets en veel beter dan dat het vogeltje opgejaagd door een stel met camera gestrest aan zijn einde komt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ria

   

  Katten zijn gewoon leuke beesten. Maar....Ze horen niet los buiten te lopen. Voor een hond moet je hondenbelasting betalen en hen/haar aangelijnd te houden en katten zijn vogelvrij.

  reageer
 • frits

   

  Hondenbelasting komt uit de tijd van trekkar. Er moest voor honden betaald worden zoals voor allerlei andere vervoermiddelen. Inmiddels is de hondebelasting een algemene belasting die veel gemeenten heffen. De overlast (en veiligheidsrisico's) van grote honden is natuurlijk ook wel even groter dan van een kat. Voor chihuahuas is de hondenbelasting dan weer erg overdreven. Blijkbaar is het belastingtechnisch niet mogelijk om een onderscheid te maken tussen honden van minder dan 5kg (vergelijkbaar met een kat) en van meer dan 5kg (veel meer een bron van overlast en een veiligheidsrisico). Ik zou er zelf erg voorstander van zijn om de hondenbelasting op kleine hondensporten af te schaffen. Nog vreemder is overigens dat er voor paarden geen belasting betaald hoeft te worden, ook al lopen ze op de openbare weg, en versmeren ze daar de boel.

 • Pietje

   

  De familie van de vogel aangifte laten doen en de kat op laten pakken door de dierenpolitie. Er is waarschijnlijk een reden dat die vogel zeldzaam is/was. Snap niet dat hier zoveel aandacht aan wordt geschonken maar het is best grappig om de reacties te lezen....

  reageer
 • Flevoburger

   

  ach, op het moment dat ze een zeldzaam vogeltje voor de lens kunnen krijgen wordt dat hele gebied overspoeld met mensen die overal maling aan hebben. Hekken kapot trappen, 1 bak puinzooi achter laten. En of dat nu midden in een rustgebied is of niet, het maakt allemaal niet uit. Als ze dat ene plaatje maar hebben. Het doel heiligt de middelen.....

  reageer
 • Bobo

   

  Even praten met de kat bakje knabbels Bakje melk en nu niet meer doen hoor Klinkt me bekend in de oren

  reageer
 • Bobby

   

  Katten hebben niet echt een functie, behalve als ze muizen vangen. Verder heb je niet veel aan ze want ze liggen 23 uur per dag te pitten. Katten die vogels vangen zouden daarom moeten worden geëutenaseerd. Dat heb ik in elk geval op mijn A4-tje staan.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Hé Bobby , leg even uit welke "functie" jij dan hebt? Huisdieren, waaronder katten hebben overigens wel degelijk een "functie" . Er zijn veel mensen die in hun eenzaamheid veel baat hebben met het houden van een huisdier. Indirect scheelt dit aantoonbaar in de uiteindelijke medische kosten en daar heeft Bobby dan ook uiteindelijk weer baat bij.

 • frits

   

  Liggen heerlijk op mijn schoot of benen te pitten, regelmatig op mijn borst. Lekker warm en rustgevend. Meer functie dus dan een vogeltje.

 • Frits

   

  Dan was die vogel toch te verzwakt. Zo werkt het in de natuur. Beter dan jagers (vooral in Frankrijk en Italie) die lijsters vangen en doden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als er in Nederland geen katten zouden zijn zou de vogelstand er heel anders voor staan. Maar aangezien het de aard van katten is om te jagen lijkt binnen houden me ook geen oplossing

 • Tsja

   

  Onmiddelijk opsluiten die moordenaar.

  reageer
 • komkommer

   

  Aard van het beestje, je kan wel wel stellen dat er geen racistische motieven een rol spelen, bruin zwart wit hij pakt elke kleur.

  reageer
 • Frits

   

  Katten zien vooral blauw, geel en een beetje groen. Rood- en bruintinten zien ze zonder meer al niet.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert