AIS Airlines leidt Engelse piloten op

LELYSTAD
Het bedrijf AIS Airlines in Lelystad gaat piloten opleiden voor de Engelse luchtvaartmaatschappij Eastern Airways. Er wordt samengewerkt om een toekomstig tekort aan piloten bij Eastern Airways te voorkomen.

Via de pilotenopleiding kunnen de toekomstige piloten eerst bij AIS zelf aan het werk. Daarna kunnen ze een arbeidscontract krijgen bij de Engelse maatschappij. Op die manier hebben de piloten meer zekerheid voor de langere termijn, waardoor de aspirant-vliegers minder financieel risico lopen als ze aan de opleiding beginnen.

Eastern Airways verzorgt vooral vluchten binnen Engeland,  Frankrijk en Noorwegen.

reacties (3)

 • Reginald

   

  Precies, wat bij de selectie al naar voren had moeten komen?! Hoe je het went of keert, ais is een commerciële instelling die zoveel mogelijk studenten (lees cash) wilt. Ik heb niks met de luchtvaart maar ken meerdere jonge personen die bij AIS de opleiding hebben gevolgd en nu als uitschot worden behandel. Geen baan, torenhoge schuld en totaal geen nazorg?! Grt

  reageer
 • Bas

   

  Als je bij AIS de opleiding hebt gedaan en daarna geen baan hebt en zelfs niet mag vliegen bij AIS dan ben je blijkbaar totaal ongeschikt als piloot. De realiteit is inderdaad hard.

  reageer
 • Reginald

   

  Bad choice!!! Beter om eerst de werkloze piloten die thuis zitten te voorzien van een baan... Zijn er genoeg die bij AIS de opleiding hebben gedaan en nu thuis zitten zonder baan en een torenhoge schuld Realiteit arend!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert