Ruim 500 bomen hebben essentaksterfte

LELYSTAD • Ma 14 november 2016 | 11:16 • Maandag 14 november 2016 | 11:16
Ruim 500 essen in Lelystad zijn aangetast door de essentaksterfte, meldt de gemeente. De schimmelziekte veroorzaakt aanzienlijke schade aan de bomen. 

Eind vorige week meldde de gemeente Noordoostpolder al dat daar de komende tijd zo'n 2000 zieke bomen worden gekapt. De gemeente Dronten heeft Landschapsbeheer Flevoland gevraagd mensen in het buitengebied te adviseren over de essentaksterfte.  

Ook in de bossen
In Lelystad gaat het om 500 bomen langs wegen in de stad. De besmette essen worden gesnoeid. Als het nodig is, worden de bomen helemaal verwijderd.
Volgens de gemeente komt ook in de bossen massaal essentaksterfte voor. Het zou gaan om zo'n 95 procent van de bomen. Die bomen worden aangepakt als er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Schimmel
Essentaksterfte wordt veroorzaakt door een schimmel, die groeit in de houtvaten van de es. Daardoor raken de vaten verstopt en sterven de takken af.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel