Jansen en Gralike op kandidatenlijst 50PLUS

FLEVOLAND
50Plus heeft twee Flevolanders op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Op de 24e plaats staat Wout Jansen, fractievoorzitter van 50Plus in Flevoland. Op plaats 35 is Rhianna Gralike te vinden.

Lelystedeling Jansen was eerder namens D66 actief in de gemeente Zeewolde. Hij was zowel fractievoorzitter als wethouder. Daarna was hij wethouder voor de InwonersPartij in Lelystad en lijsttrekker voor 50PLUS in Provinciale Staten. 

'Bekende' transgender Gralike ook op lijst
Gralike is vooral  bekend vanwege alle commotie die ontstond toen ze weg moest als penningmeester van de Norbertusparochie omdat ze transgender is. Henk Krol, lijsttrekker van 50Plus, schreef een brief aan de paus over deze kwestie. Verder was Gralike in 2014 lijsttrekker van OPA in Dronten, maar die partij kwam niet in de gemeenteraad terecht. 

Gralike is voorzitter van 50Plus afdeling Flevoland. Lijsttrekker van 50Plus bij de Tweede Kamerverkiezingen is Henk Krol. De nummer twee op de lijst is voormalig tv-presentatrice Léonie Sazias. 

reacties (6)

 • frits

   

  Ach, en Wout Jansen heeft ook nog geflirt met de PVV in het provinciehuis, en landelijk stemde hij VVD (na zijn conflict met D66) heeft hij weleens gezegd. Zowel 50plus als PVV zijn natuurlijk gewoon partijen die bol staan van voormalige VVD-aanhang. Gaat landelijk een bijzondere coalitie worden, VVD, 50plus en PVV, met gedoogsteun uit gereformeerde hoek. Brrr...

  reageer
 • Speldeprikker

   

  Wie hierover verbaasd is heeft de afgelopen 15 jaar onder een steen gelegen. Tot zover het gerucht in de wandelgangen van het provinciehuis dat het echtpaar Jansen-vdWatering (Leuc) uit de politiek zou stappen. Wie niet onder die steen lag wist dat dit slechts een rookgordijn was, hahahah,

  reageer
 • Rob

   

  Als Willem op de lijst komt stem ik nooit meer op 50 plus.

  reageer
 • joop

   

  Nou nou de ruggengraat van onze politiek stelt zich beschikbaar laat de russen nu maar komen

  reageer
 • Volger

   

  Wethouder Lelystad vergeten te vermelden?

  reageer
 • KC

   

  IPL is niet interessant genoeg. D66 klinkt beter, maar hij verteld er niet bij dat hij in Zeewolde vroegtijdig is afgezet.

 • laat alle reacties zien
 • Zeewolde

   

  Jansen is als wethouder bij ons in Zeewolde afgezet als wethouder.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert